BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagens nettjuvel: Nytt, enklere JPEG-format

Compactdraw er et tegne/maleprogram som lar deg lage objektbaserte JPEG-filer. Filene er mye enklere å endre etterpå, men kan likevel vises i alle nettlesere.

15. jan. 2001 - 10:35

Compactdraw er et program som kombinerer objektbasert tegning og maling med punktgrafikk. Programmet kombinerer dermed mulighetene du har i programmer som Coreldraw/Adobe Illustrator og Adobe Photoshop/Paint Shop Pro.

Programmet lagrer filer i en ny versjon av JPEG-formatet. E-JPG er et objektbasert format som for eksempel lar deg bytte farger på en komplisert logo med et musklikk. Med et vanlig JPEG-bilde må du nøysomt velge ut alle fargepunkter du skal endre. Selskapet hevder at nettlesere viser frem EJPG-filer som vanlige JPEG-filer.

Lenke til dagens nettjuvel:
Compactdraw

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.