Danskene får sine telepriser

Det danske Forbrukerrådet og Telestyrelsen har undersøkt prisene på teletjenester i Danmark, og vil neste uke distribuere resultatene til alle landets 2,5 millioner husstander. Og undersøkelsen viser at de eldste operatørene også er de dyreste.

Undersøkelsen er gjort for fastnett- og mobiltelefoni og Internett, og viser at det er de nyeste teleaktørene som også har de laveste prisene, mens vel etablerte teleoperatører som Tele Danmark og mobiloperatøren Sonofon var de dyreste i undersøkelsen.

Neste uke kommer undersøkelsen til alle danske hjem, slik at folk selv kan dømme i priskrigen med utgangspunkt i et antall forbruksprofiler. For det er med utgangspunkt i forbrukernes interesser at undersøkelsen er gjennomført.

- Hvis ikke forbrukerne kan gjennomskue tilbudene, blir konkurransen ikke reell, sier leder i det danske Forbrukerrådet, Kirsten Nielsen.

Undersøkelsen går bare på pris, og omfatter ikke nettkvalitet, eller spesialrabatter, heter det i en pressemelding fra den danske Telestyrelsen.

Det er i dagens online-utgave av den danske IT-avisen Computerworld at underøkelsen presenteres, etter at Telestyrelsen har arbeidet hardt for å holde resultatet fra undersøkelsen hemmelig.

Resultatet distribueres så raskt som mulig til danskene, for at den skal være så aktuell og reell som mulig, for Telestyrelsen regner med at flere operatører vil redusere prisene som følge av undersøkelsen, noe som også er en av undersøkelsens intensjoner.

Ifølge danske CW er det Tele2 Danmark som har de generelt laveste prisene på fastnettet, mens Debitel er billigst på mobiltelefoni og Image Scandinavia er den billigste Internett-leverandøren.

Den danske Telestyrelsen vil foreta liknende undersøkelser fire ganger i året.

Til toppen