BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansker mot Notes-himmelen

Danske IT Factory hvor blant annet Merkantildata er inne på eiersiden, har eksistert i knapt ett år. Selskapet lever av å gjøre Notes enklere å bruke, og på Lotusphere i Berlin venter danskene nå spent på resultatet av kveldens "Beacon Awards".

Pål Leveraas
23. sep. 1998 - 18:43

IT Factory er nominert i fire kategorier foran det årlige høydepunktet for de tusenvis av Lotus Business Partnere.

IT Factory er en raskt stigende stjerne på den internasjonale Notes-himmelen. Blant innskytere av de 25 millioner i kapital som så langt har gått med til å sende IT Factory med kanonfart inn på den internasjonale Lotus Notes-arenaen, er Merkantildata, som eier 34 prosent. Et dansk venture selskap eier 49 prosent, og øvrige aksjer er fordelt på de ansatte.

IT Factory bygger og selger et sett standardapplikasjoner basert på Lotus Notes, og de er bygget opp slik at brukerne får en konsistent "look-and-feel" over hele plattformen. Applikasjonene er enkle å oppgradere og kan fritt videreutvikles. Applikasjonene kan integreres mot ODBC-baserte systemer, inkludert Concorde XAL og Axapta.

Lars Munch Johansen, grunnlegger av og daglig leder av IT Factory
Lars Munch Johansen.

I et intervju med digi.no gir grunnlegger og daglig leder Lars Munch Johansen sin resept for suksess: Et kanonsterkt produkt, hurtig vekst, etablering av representasjon i en rekke land, inkludert Australia, Tyskland, USA og Norge, utstrakt bruk av partnere, intet direktesalg.

Selskapet har gjort en verdensomfattende avtale med IBM om videresalg av produktene og har dessuten øvrige 56 partnere rundt omkring på kloden. I Norge selges produktene både gjennom ConCrea, Merkantildata og ScaNet.

Selskapet er 41 ansatte per i dag.

- Vi er 60 til jul, sier Munch Johansen.

Omsetningen i år blir cirka 20 millioner, neste år regner de med 50, og deretter blinker en børsintroduksjon forlokkende i det fjerne.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.