Dårlig Europa-salg trekker Cisco ytterligere ned

Cisco-sjef John Chambers advarer at omsetningen vil falle med 30 prosent fra forrige til inneværende kvartal. Han mener de dårlige tidene sprer seg til Europa og Asia.

Forrige kvartals omsetning var på 6,7 milliarder dollar. John Chambers tror at tallene for inneværende kvartal, som skal kunngjøres 8. mai, vil ligge på 4,7 milliarder dollar. Overskuddet per aksje vil ligge på "noen svært få cents". I samme kvartal i fjor var omsetningen 4,92 milliarder dollar og overskuddet ni cents per aksje eller 662 millioner dollar.

Cisco-sjefen beskriver det amerikanske markedet som "fortsatt utfordrende", særlig storbedrifter, tjenestetilbydere og operatører. I Asia og Stillehavet er det svakt i Korea, Taiwan, Australia og Japan. I Europa ser han de samme svakhetene som i USA.


Inneværende kvartal vil også belastes ekstraordinære kostnader. Cisco mener lagerbeholdningen må skrives ned 2,5 milliarder dollar til 1,6 milliarder. Den varslede omorganiseringen av selskapet vil koste opptil 1,2 milliarder dollar.Tallet på faste ansatte som skal bort må økes fra de 5.500 som ble varslet i mars, til 6.000. I tillegg bekreftes det tidligere varslet om at også 2.500 midlertidige ansatte må bort.

Cisco har i dag 44.000 fast ansatte.

Nedskrivingen av lagerbeholdningen gjelder i all hovedsak deler som Cisco hamstret på bakgrunnen av leveranseproblemene i fjor. Omorganiseringen kan føre til en innsnevring av produktsortimentet. Før påske ble produksjonen av en optisk ruter innstilt.

Chambers antydet at DSL-utstyr også kunne innskrenkes.

For neste kvartal forventes omsetningen å falle inntil ti prosent i forhold til inneværende kvartal.
Til toppen