JUSS OG SAMFUNN

Dårlig UEFA-planlegging stengte nettavisene ute

Euro 2000 var kanskje sommerens store mediebegivenhet, men internettavisene var ikke på banen. Faktisk slapp de ikke inn på stadion i det hele tatt, med mindre de kjøpte vanlig billett.

5. juli 2000 - 07:18

Det europeiske fotballforbundet UEFA hadde ingen anelse om at Internett ville ta av, og hadde således ingen plan for presseakkreditering av internettbaserte nyhetstjenester under europamesterskapet.

Dette innebar at de rene nettavisene hverken slapp inn i presselosjen eller på de offisielle pressekonferansene som UEFA arrangerte. Dette rammet blant annet norske Nettavisen.

- Da vi skrev kontrakten med EBU (European Broadcasters Union) for fire-fem år siden hadde vi ingen anelse om at Internett ville bli så stort, og utredet derfor ingen spesielle ordninger for internettjournalister, sier en talsmann for UEFA til digi.no.

UEFA innrømmer overfor digi.no at de gjorde en tabbe, og sier de definitivt vil utrede problematikken til neste gang den blir aktuell, som i Euro 2004.

Det at ingen internettaviser fikk tilgang til presselosjen skal ha flere årsaker.

- Bare på åpningskampen var det 7500 journalister akkreditert, så hvis UEFA skulle sluppet inn alle nettavisene i tillegg ville det ikke blitt plass til publikum, sier pressetalsmann Mark Thursfield i det britiske portalselskapet Sportal.com til digi.no.

Sportal var hyret inn av UEFA for å ta seg av de offisielle nettsidene til mesterskapet. Selskapet hadde ikke, som det er blitt spekulert om, eksklusiv presseakkreditering for nettaviser.

UEFA sier de ikke hadde mulighet til raskt å avgjøre hvilke nettsteder som skulle slippe til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.