JUSS OG SAMFUNN

DDoS-rettssak starter tirsdag

Sju unge menn må møte i Oslo tingrett.

Hevnangrepet mot nettsidene til Ap og Høyre blir tirsdag gjenstand for en straffesak i Oslo tingrett (bildet). Sju unge menn er tiltalt i saken.
Hevnangrepet mot nettsidene til Ap og Høyre blir tirsdag gjenstand for en straffesak i Oslo tingrett (bildet). Sju unge menn er tiltalt i saken. Bilde: Agnete Brun / Dagbladet / All Over Press
21. feb. 2014 - 13:27

NTB melder at sju unge menn tirsdag må møte i Oslo tingrett, tiltalt for angrep mot Arbeiderpartiets nettside, og for å ha spredd nakenbilder av ei jente.

Arbeiderpartiet og Høyre rammet av tjenestenektangrep, såkalt Distributed Denial of Service (DDoS) som overbelastet nettsidene, en uke i april 2011.

Hevnet vedtak

Sabotasjen var en hevnaksjon, referert til som «operasjon Quisling», etter at partiene samme uke hadde sørget for at det omstridte datalagringsdirektivet ble banket igjennom i Stortinget.

Spesielt ubeleilig var dette for Ap, som innledet sitt landsmøte på samme tid og dermed hadde et særlig behov for at nettsidene fungerte. Senere valgte de å søke tilflukt i nettskyen, og altså flytte nettsidene til IT-giganten Amazon for å sikre seg mot tjenestenektangrep i fremtiden.

Ifølge NTB er seks av mennene også tiltalt for å ha hacket seg inn på ei jentes Facebook-konto og publisert nakenbilder av henne. Én må også svare for tiltale om trusler mot en annen mann i sosiale medier, og forsøk på pengeutpressing.

Alle de tiltalte er i 20-årene og bosatt på Østlandet. Saken var opprinnelig berammet i september 2013, men ble utsatt da det var satt av for kort tid til behandlingen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.