De første microSD-kortene på én terabyte har ankommet
(Foto: Western Digital)

De første microSD-kortene på én terabyte har ankommet


Lagringsteknologien gjør stadige fremskritt, og nå har vi nådd enda en liten milepæl som trolig vil gjøre de evinnelige plassproblemene på mobilen til en saga blott.

I forbindelse med Mobile World Congress-messen har de to produsentene Western Digital og Micron kunngjort hver sine microSD-modeller med en kapasitet på saftige én terabyte.

Kommer i andre kvartal

Microns modell, som bærer det fulle navnet C200 1 TB microSDXC UHS-I, bygger på selskapets QLC-baserte (Quadruple-Level-Cell) 3D-NAND-teknologi.

Kortet opererer med sekvensielle lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 100 megabyte per sekund og 95 megabyte per sekund, mens de vilkårlige lese- og skrivehastighetene ligger på 4000 IOPS og 2000 IOPS.

Microns kort skal få bred lansering i løpet av andre kvartal i år, altså på vår/sommerparten men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Siden Micron var først ute med å kunngjøre sitt kort med veldig knapp margin, velger Western Digital å markedsføre sitt kort som det raskeste microSD-kortet på en terabyte i stedet for det første.

160 megabyte per sekund

Western Digitals modell, døpt SanDisk Extreme UHS-I microSDXC, kommer ifølge produsenten opp i en lesehastighet på respektable 160 megabyte per sekund, altså vesentlig raskere enn konkurrenten.

Skrivehastigheten ligger imidlertid litt lavere på denne, 90 megabyte per sekund. Vilkårlige lese- og skrivehastighetene ligger på 4000 IOPS og 2000 IOPS, altså samme som på Microns modell.

Western Digitals modell skal bli tilgjengelig via utvalgte forhandlere i april i år til en veiledende, amerikansk pris på 450 dollar, cirka 3800 kroner, for én-terabyte-versjonen. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Som digi.no meldte på tampen av fjoråret har Samsung nå startet produksjon av eUFS-brikker (embedded Universal Flash Storage) som vil gi mobiler en intern lagringsplass på én terabyte. Med både disse og de nye microSD-brikkene på horisonten ser det lyst ut for lagringsplass på mobile enheter fremover.

Les også: Slik er Samsungs brettbare mobiltelefon »

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen