FORBRUKERTEKNOLOGI

De første microSD-kortene på én terabyte har ankommet

26. feb. 2019 - 08:33

Lagringsteknologien gjør stadige fremskritt, og nå har vi nådd enda en liten milepæl som trolig vil gjøre de evinnelige plassproblemene på mobilen til en saga blott.

I forbindelse med Mobile World Congress-messen har de to produsentene Western Digital og Micron kunngjort hver sine microSD-modeller med en kapasitet på saftige én terabyte.

Kommer i andre kvartal

Microns modell, som bærer det fulle navnet C200 1 TB microSDXC UHS-I, bygger på selskapets QLC-baserte (Quadruple-Level-Cell) 3D-NAND-teknologi.

Kortet opererer med sekvensielle lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 100 megabyte per sekund og 95 megabyte per sekund, mens de vilkårlige lese- og skrivehastighetene ligger på 4000 IOPS og 2000 IOPS.

Microns kort skal få bred lansering i løpet av andre kvartal i år, altså på vår/sommerparten men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Siden Micron var først ute med å kunngjøre sitt kort med veldig knapp margin, velger Western Digital å markedsføre sitt kort som det raskeste microSD-kortet på en terabyte i stedet for det første.

160 megabyte per sekund

Western Digitals modell, døpt SanDisk Extreme UHS-I microSDXC, kommer ifølge produsenten opp i en lesehastighet på respektable 160 megabyte per sekund, altså vesentlig raskere enn konkurrenten.

Skrivehastigheten ligger imidlertid litt lavere på denne, 90 megabyte per sekund. Vilkårlige lese- og skrivehastighetene ligger på 4000 IOPS og 2000 IOPS, altså samme som på Microns modell.

Western Digitals modell skal bli tilgjengelig via utvalgte forhandlere i april i år til en veiledende, amerikansk pris på 450 dollar, cirka 3800 kroner, for én-terabyte-versjonen. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Som digi.no meldte på tampen av fjoråret har Samsung nå startet produksjon av eUFS-brikker (embedded Universal Flash Storage) som vil gi mobiler en intern lagringsplass på én terabyte. Med både disse og de nye microSD-brikkene på horisonten ser det lyst ut for lagringsplass på mobile enheter fremover.

Les også: Slik er Samsungs brettbare mobiltelefon »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.