BEDRIFTSTEKNOLOGI

De mest populære digi.no-sakene i 2009

Se også hvilke saker som ble mest kommentert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. jan. 2010 - 10:38

2009 var et spennende år for IT-bransjen, med nye teknologier, nye allianser, tøff økonomi og en rekke overraskelser.

digi.no har dekket mye dette, og svært mange av sakene våre ser ut til å ha falt i smak hos leserne. Mange har også tatt seg tid til å kommentere eller debattere sakene i vår artikkeldebatt. Men det er ikke nødvendigvis slik at de mest leste sakene også er de som blir mest kommentert.

Nedenfor følger de ti mest leste sakene i digi.no 2009, samt de ti mest kommenterte sakene.

  1. Den aller mest leste saken i 2009 ble faktisk skrevet i januar 2008. Dette er først og fremst en bildeserie fra Opera Softwares serverrom i Oslo, hvor blant annet Opera Mini driftes fra.
  2. Det norske ekteparet som tjener svært gode penger på en radio-applikasjon til iPhone, ble den mest leste nye saken i 2009. Det er ikke alltid det skal så mye arbeid til for å få en god idé til å bli innbringende.
  3. En ubrukelig HTML-tagg vekket nok nysgjerrigheten hos en del. I alle fall seilte saken opp på en tredjeplass i fjor.
  4. Prisen på Windows 7 interesserte mange i tiden før operativsystemet ble lansert i oktober.
  5. Det er kanskje ikke så ofte man forbinder bandet AC/DC med IT, men da vi først greide å koble disse to temaene i en sak, lot ikke leserne vente på seg.
  6. Filmen Avantar går fortsatt på kino, og saken vår fra lille juleaften om supermaskinen som har blitt brukt for å lage den, har greid å komme inn på en sjetteplass. Det er ganske imponerende etter så kort tid.
  7. En oversikt over hvilke bærbare pc-er som svikter først, ifølge rapporten til et forsikringsselskapet, var nok interessant lesing for mange potensielle og eksisterende pc-kunder.
  8. Nyheten om å Eniro opplyser om fødseldatoen din til alle og enhver, vakte storm, i alle fall fram til selskapet snudde etter noen dager.
  9. De fleste anser antivirusprogrammer som et nødvendig onde. Nyheten om en rapport om hvilke programmer som stjeler mest ytelse, ble svært godt lest, selv om den kom i romjulen.
  10. På tiende plass kom saken om hvorfor man bør velge 64-bitsutgaven av Windows 7

Kanskje vel så interessant som mest lest, er mest kommentert. Dette er sakene leserne virkelig har engasjert seg i. Mange av digi.no-leserne er svært kunnskapsrike og kommer i kommentarfeltet ofte med utfyllende informasjon til det som står i artikkelen, eller med kritiske bemerkninger om innholdet i saken eller temaet generelt.

  1. I romjulen publiserte vi Thomas Hansens kommentar om bruken av webstandarder kontra proprietære teknologier for innhold på weben. Denne ble kommentert 413 ganger i 2009, men debatten har på ingen måte stoppet på grunn av skiftet av årstall.
  2. Interessen for Linux er nok større enn brukerstatistikkene tilsier. Da vi ba leserne om spørsmål som vi kunne stille representanter for Linux-miljøet i Norgedigi TV, fikk vi mengder av svar. Artikkelen ble kommentert 335 ganger i fjor.
  3. Det er få selskaper som har mer trofaste tilhengere enn Apple. Da noen påpekte at forholdet minner om «Stockholm-syndromet», ble det heftig debatt i digi.nos spalter. 256 kommentarer i 2009.
  4. Mange IT-mennesker er prisbevisste, og da det ble kjent at prisen for oppgradering til Windows 7 var mye høyere i Europa enn i USA, braket debatten løs. 201 innlegg.
  5. 201 innlegg var også resultatet av uttalelsen om at Oslo kunne ha spart millioner på å velge en løsning basert på fri programvare. Det var på ingen måte unison enighet om dette.
  6. Uenighet er det også om hva som er akseptable dokumentformat-standarder. Da digi.no skrev at ODF-støtten i Excel 2007 svikter i en test, fikk saken 180 kommentarer.
  7. En annen sak som har engasjert mange digi.no-lesere, er Windows 7 og nettlesere. Det at Opera ikke syntes det var noen god løsning at Internet Explorer skulle bli fjernet fra operativsystemet, fikk mange til å si sin mening. 177 kommentarer i alt.
  8. På åttende plass finner vi nok en sak om friprog i kommunenorge. Denne gang fra Bergen, hvor ingen friprogselskaper leverte anbud på programvare til 6000 PC-er og 350 servere. Denne første artikkelen om saken, fikk 168 kommentarer.
  9. Det endelige forliket mellom EU og Microsoft om nettlesere i Windows 7, ble også godt debattert av leserne. 167 kommentarer.
  10. Gjengivelsen vår av Newsweeks spådom om at Microsoft-sjef Steve Ballmer vil bli erstattet i 2010, fikk også mange til å kaste seg over tastaturet. 165 kommentarer gir en tiende plass i 2009.

Det er selvfølgelig fortsatt mulig å kommentere disse sakene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.