DEBATT

Flere studieplasser løser ikke kompetansebehovet alene

I DNB samarbeider de med Nav om rekruttering og vekter søknadene mer på kompetanse enn formell erfaring, forteller Maria Ervik Løvold i DNB i denne kronikken.

Maria Ervik Løvold, konserndirektør for Technology & Service i DNB.
Maria Ervik Løvold, konserndirektør for Technology & Service i DNB. Stig B. Fiksdal
Maria Ervik Løvold, konserndirektør for Technology & Service i DNB.
1. mai 2023 - 16:30

For to år siden anslo Samfunnsøkonomisk Analyse at næringslivet vil trenge 40.000 teknologer innen 2030. Når vi ser av søkertallene fra Samordna opptak at antall søkere til teknologistudier gikk opp, mens antall studieplasser gikk ned, er det vanskelig å se hvordan vi skal klare å dekke behovet for teknologer de nærmeste årene. Situasjonen er utfordrende for både næringslivet og det offentlige, og en teknologmangel kan begrense Norges muligheter for verdiskaping og det grønne skiftet.

Mange tenker nok at løsningen er enkel: Politiske myndigheter må bevilge flere studieplasser. Dette er viktig, men samtidig er ikke flere studieplasser den eneste løsningen som kan øke tech-kompetansen i samfunnet.

Misforstå meg rett. For at Norge skal være konkurransedyktige på teknologi og innovasjon i fremtiden, trenger vi å utdanne flere teknologer. Vi klarte det med stor suksess på 80-tallet da Norge samlet seg rundt på olje- og gassutvinningen.

Reidunn Wahl, forbundssekretær i El og IT-forbundet, sier det trengs betraktelig større vilje til å forhandle enn i forrige runde, om streik skal unngås.
Les også

Streiken i Telenor avverget

Ufaglærte med solid kompetanse

Selv om studieplassene blir færre, øker antall teknologer. Årsaken er at vi får stadig flere dyktige og høyt kvalifiserte teknologer som ikke har tatt høyere utdanning. Dette skyldes blant annet at utforsknings- og læringsverktøy blir stadig mer tilgjengelig, samtidig som interessen for teknologi i Norge er skyhøy. Med andre ord er det mange ufaglærte som har solid kompetanse. Denne kompetansen må vi i næringslivet i større grad dra nytte av.

Vi må rett og slett tørre å tenke utenfor boksen når vi rekrutterer. I DNB har vi god erfaring med initiativet «Kodehoder», et samarbeid med Nav, der vi har hentet teknologer som tidligere har stått uten arbeid og høyere utdanning. Slike initiativ ser vi heldigvis flere av, blant annet fra IT-selskapet Amesto Aces og deres Nav-samarbeid. Videre har vi internt valgt å vekte søknadene vi får inn mer på kompetanse enn formell erfaring.

- Siden vår prognose i 2021, oppdaterte vi vinteren 2022 analysen med en gjennomgang av hvilke typer kompetanse IKT virksomheter særlig opplever mangel på, fortelller Rolf Røtnes i Samfunnsøkonomisk analyse.
Les også

– IT-selskaper globalt ser ut til å ha redusert etterspørselen

Videreutdanning og omskolering

I tillegg kan vi ikke kun lene oss på nye ansatte. Teknologiutviklingen går rekordraskt, og vi må i større grad se på hvordan vi kan videreutdanne teknologene våre og omskolere ansatte som ønsker å bli teknologer.

Her har næringslivet et ansvar for å sette i gang egne initiativer.  Vi må samarbeide med utdanningsinstitusjonene for å finne løsninger sammen. Foruten vårt interne upskill-program, DNB University, har vi blant annet inngått et samarbeid med UiO hvor vi sammen har laget et program for IT-arkitektutdanning. Her øker vi kunnskapen til egne ansatte innenfor et fagområde som er svært viktig for oss, samtidig som universitetet får muligheten til å utvikle sine forskningsmiljøer innenfor dagsaktuelle og komplekse IT-utfordringer. Vi har også gitt ansatte muligheten til å reskille seg til å bli utviklere i et egenutviklet, intensivt opplæringsløp.

Det er sjelden lurt å satse bare på én hest. Vi må alle ta ansvar for kompetanseutvikling og framtidig verdiskaping.

Schibsted satser på Chat GPT til alle ansatte. Hovedmålet er merverdi for sluttbrukerne av selskapets produkter. Bildet er fra Schibsteds kontor i Helsinki i Finland.
Les også

Schibsted kjøper Chat GPT til nesten alle ansatte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.