TWITTER

Twitters nye sjef: Hva nå?

Så kom nyheten om at Elon Musk, Twitters eneeier, har funnet en erstatter for seg selv som leder av selskapet.

Tor W. Andreassen, professor ved Norges Handelshøyskole, kommenterer her ansettelsen av Linda Yaccarino som ny Twitter-sjef.
Tor W. Andreassen, professor ved Norges Handelshøyskole, kommenterer her ansettelsen av Linda Yaccarino som ny Twitter-sjef. Foto: NHH
Tor W. Andreassen, professor ved Norges Handelshøyskole.
15. mai 2023 - 15:59

Mens Musks lederskap og tid i Twitter har vært kontroversielt, er spørsmålet nå hva
den nye toppsjefen kan bringe til bordet som revitaliserer plattformer, bringer nye og gamle
brukere og annonsører tilbake og – ikke minst – skaper ro blant de ansatte?

Å sammenligne Linda Yaccarino med Elon Musk er som å sammenligne epler med appelsiner. De har forskjellig bakgrunn, ferdigheter og erfaringer. Imidlertid kan Yaccarinos ikke-tekniske bakgrunn og mer profesjonelle lederstil bringe et friskt perspektiv til Twitter som kan være til fordel for selskapet, brukerne, annonsørene og ikke minst de ansatte på flere måter.

Tre positive trekk

For det første kan Yaccarinos ekspertise innen markedsføring og reklame hjelpe Twitter med bedre å tjene penger på plattformen. Twitter har slitt med å skape inntekt fra brukerbasen sammenlignet med andre sosiale medieplattformer, som Facebook og Instagram. Yaccarinos erfaring innen markedsføring og reklame kan hjelpe Twitter med å utvikle nye strategier for å øke inntektene og tiltrekke seg nye annonsører.

For det andre kan Yaccarinos erfaring fra mediebransjen hjelpe Twitter med å utvide sin tilstedeværelse i underholdningsbransjen. Yaccarino har tidligere fungert som styreleder for annonsering og klientpartnere hos NBC Universal, der hun hadde ansvar for salg av annonsering for alle NBC Universals TV-nettverk. Med sine bransjekontakter og ekspertise kan Yaccarino hjelpe Twitter med å sikre partnerskap med store underholdningsselskaper, noe som kan øke brukerengasjementet og tiltrekke nye brukere til plattformen.

Til slutt kan Yaccarinos lederstil være en bedre passform for Twitters kultur. Elon Musk er kjent for sin ukonvensjonelle lederstil og kan være ganske kontroversiell i sosiale medier. Til forskjell er Yaccarino kjent for sin samarbeidsvillige og strategiske tilnærming til ledelse. Dette kan bidra til å skape et mer positivt og produktivt arbeidsmiljø på Twitter, som til syvende og sist kan føre til bedre resultater for selskapet og dets brukere.

I en e-post til de ansatte redegjør Linda Yaccarino for de massive endringene plattformen skal gjennom.
Les også

Den nye Twitter-sjefen har sendt sin første e-post til de ansatte: Dette er hennes ambisiøse mål

Konfliktskapende

Å sette eieren og den høyt profilerte Musk inn som Chief Technical Officer (teknisk direktør) kan skape spenninger eller konflikter mellom ham og den nye toppsjefen – som er det siste selskapet trenger nå.

Det virkelige spørsmålet er: Vil hun være i stand til å bringe tilbake annonsører og utvikle plattformen med Musk som CTO? Så langt har han i større grad ødelagt verdier enn bygget verdier i selskapet. For meg ville en bedre løsning være for Musk å trekke seg helt tilbake, selge selskapet, gjeninnføre organisatoriske og tekniske filtre som holdt brukerne under kontroll og gjøre det til en ansvarlig plattform for dialog under definerte regler og retningslinjer.

Oppsummert kan Yaccarinos ikke-teknologiske bakgrunn bringe friske perspektiver og ekspertise til Twitter som kan hjelpe selskapet å vokse og lykkes – dersom Elon Musk gir henne arbeidsro. Én ting er sikkert: Brukere og ansatte vil ønske henne velkommen til firmaet. Annonsørene vil nok avvente.

Kronikken ble først publisert i Tor W. Andreassens eget nyhetsbrev, «Food for thought».

Elon Musks Neuralink-teknologi ser ut til å fungere bra, etter at selskapet fant effektive løsninger på problemene.
Les også

Musks Neuralink er testet på en person – avslørte problem

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.