TWITTER

Dette er den nye Twitter-sjefen – Elon Musk går omsider av

Linda Yaccarino tar over skuta.

Linda Yaccarino er den nye Twitter-sjefen. Her er hun avbildet under Possible-konferansen i april, hvor hun intervjuet nettopp Elon Musk.
Linda Yaccarino er den nye Twitter-sjefen. Her er hun avbildet under Possible-konferansen i april, hvor hun intervjuet nettopp Elon Musk. Foto: Skjermdump/YouTube
13. mai 2023 - 10:47

Etter overtakelsen av Twitter gjorde Musk det klart at han ikke aktet å sitte i sjefsstolen lenger enn nødvendig, og nå er det omsider offisielt – Musk går av som Twitter-sjef og har allerede funnet personen som skal ta over stafettpinnen.

I en Twitter-melding publisert fredag kunngjør Elon Musk at Linda Yaccarino blir Twitters nye toppsjef. 

Kommer fra NBC

Yaccarino skal tiltre om cirka halvannen måned og fokusere på businessiden av plattformen, mens Musk selv skal konsentrere seg om produktdesign- og teknologisiden av plattformen i tiden fremover.

Linda Yaccarino kommer rett fra en ledende stilling i det store media- og underholdningsselskapet NBC Universal, hvor hun blant annet hadde ansvaret for annonsesalg. Hun var også en av nøkkelpersonene bak lanseringen av strømmetjenesten Peacock.

Hun fratrådte stillingen sin med  umiddelbar virkning på fredag.

Den nye Twitter-sjefen intervjuet Musk under den såkalte Possible-konferansen i Miami 18. april i år. Konferansen samler mange viktige aktører i annonseringsindustrien.

Verken Musks deltakelse på konferansen eller ansettelsen av Yaccarino er tilfeldig, da en av Twitters viktigste oppgaver for tiden er nettopp å få annonsører tilbake på plattformen. Både brukere og annonsører flyktet fra plattformen etter Musks overtakelse, men mange har riktignok kommet tilbake siden.

Tjener ennå ikke penger

Yaccarino er formodentlig valgt som en passende kandidat til å bringer mer penger i kassa. I et intervju med BBC nylig sa Musk at Twitter ennå har til gode å faktisk tjene penger, og at plattformen mer eller mindre går i null for øyeblikket.

Hvordan Twitter kommer til å endre seg under Yaccarinos ledelse, gjenstår å se. I intervjuet med Musk under Possible-konferansen i april fremstod hun imidlertid positiv til Musks strategi om å gjøre Twitter mer åpen og transparent, og hun indikerte at dette er viktige krav også for annonsører.

Musk har som kjent allerede åpnet opp Twitters anbefalingsalgoritme, og har gjort det klart at selskapet har som intensjon å åpne opp stadig mer av plattformens indre virkemåte i tiden fremover. Han har tidligere uttalt at tilliten til plattformen avhenger av transparens, et syn Yaccarino tilsynelatende støtter.

Musks kunngjøring av den nye Twitter-sjefen har for øvrig allerede møtt mye kritikk fra brukere på Twitter, hvorav mange beskylder Yaccarino for å har politiske overbevisninger som vil true plattformens nøytralitet. 

Noen av kritikerne har blant annet pekt på at Yaccarino har en ledende stilling i World Economic forum, en organisasjon mange er kritiske til, spesielt på den politiske høyresiden. 

Etter at mangemilliardæren Elon Musk tok over Twitter i oktober i fjor, har han fått kraftig kritikk for hvordan han har drevet tjenesten. Nå føyer den tidligere Twitter-sjefen seg inn i rekka.
Les også

Tidligere Twitter-sjef refser Elon Musks håndtering av mediet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.