Defcom sparker hackere

Også sikkerhetsbransjen merker IT-nedgangen: Det internasjonale selskapet Defcom må legge ned kontorer og sparke noen av sine "hackere".

Også sikkerhetsbransjen merker IT-nedgangen: Det internasjonale selskapet Defcom må legge ned kontorer og sparke noen av sine "hackere".

Sikkerhetsselskapet Defcom lever av å hacke, innbruddsteste og deretter sikre andre firmaers datanettverk. Det skulle være nok av jobb i det markedet, men nå må selskapet si opp en rekke medarbeidere og legge ned avdelingskontorer i flere land.

Ifølge IDG har nær halvparten av firmaets medarbeidere i moderselskapet i Sverige måttet rydde pulten, samtidig som sjefen sjøl Gustav Malmros velger å gå av. I fjor sommer hadde svenskene 130 ansatte, nå er det redusert til 67.

Den norske avdelingen slipper unna kuttene, forteller daglig leder Stein Magnus Olafsrud i DefCom Security Norway.

- Det blir ingen endringer her i Norge. Det dreier seg om kostnadskutt og konsolidering i det svenske selskapet; vi kjører videre med det vi har, forteller han.

Dermed er Defcoms tre norske medarbeidere trygge, mens avdelingskontorene i Spania, Frankrike og Tyskland legges ned. Den danske delen av selskapet er allerede solgt.

Det som skulle bliet europeisk sikkerhets-imperium av noe slag, er dermed redusert til kontorer i Sverige, England, Finland og Norge.

- Da firmaet startet, så markedet for risikokapital helt annerledes ut. Vi gjorde en ambisiøs Europa-ekspansjon, og nå tvinges vi til å legge ned en del kontorer, sier Malmros til IDG.

Til toppen