Dell lanserer svitsjer for bedriftsmarkedet

- De nye PowerConnect-svitsjene prises med tanke på å utfordre både Cisco og 3Com, sier Kjell Arild Sandvik i Dell Norge.

Dell debuterte sine PowerConnect-svitsjer i USA i begynnelsen av september. I dag er turen kommet til Norge. Svitsjene er beregnet på små og mellomstore bedrifter.

- Vi akter ikke å ta opp konkurransen mot billigsvitsjene som du kan plukke opp i datasjapper for 300 kroner og oppover. Vi skal angripe bedriftsmarkedet, både innen arbeidsgrupper og mot stamnettet. Vi vil prise svitsjene med tanke på å ta markedsandeler fra både Cisco og 3Com, sier produktansvarlig Kjell Arild Sandvik i Dell Norge.

Mot stamnettet vil Dell Norge satse på PowerConnect 5224, en modell med 24 vanlige gigabit-utganger og fire utganger med konvertering mot optisk kabling (GBIC eller "gigabit interface converter").

- På stamnettet er gigabit blitt standard. Alle våre servere leveres med gigabit Ethernet.

5000-serien tilbyr tjenester som virtuelt lokalnett og tjenestekvalitet, og kan styres fra en nettleser.

Sandvik tror volummodellen blant PowerConnect-svitsjene blir de to variantene i mellomserien, 3024 og 3048. De tilbyr henholdsvis 24 og 48 Fast Ethernet-utganger, og dessuten to gigabit-utganger og to GBIC-utganger hver. Sandvik antyder at 3048 vil selges for rundt 10.000 kroner, eks mva. I likhet med 5000-serien, styres 3000-serien gjennom nettleser.

I den nedre enden er to ustyrte modeller med henholdsvis 24 og 16 Fast Ethernet-utganger. 2016 med 16 utganger vil koste rundt 1000 kroner, eks mva.

Bakgrunnen for at Dell kaster seg inn i svitsj-markedet er at nettverkskomponenter er blitt standardvare på linje med PC-er, servere og lagring, og at kunder har etterspurt rimeligere nettverksprodukter som er enkle å installere og drifte. Derfor kan selskapet trygt gå inn med sin spesielle form for verdiskapning gjennom mer effektiv distribusjon.

Til toppen