Dell skal kjøre Linux på alle maskiner

Dell Computers utvider sin satsing på operativsystemet Linux med et samarbeid som skaper et alternativ til Microsoft på Dells datamaskiner.

Dell Computers meldte tirsdag at de skal tilby Linux som tredje alternativ på endel av selskapets bærbare modeller, samt utvide tilbudet av Linux-baserte arbeidsstasjoner.

Som samarbeidspartner har de valgt produsentene av den populære, kommersielle Linux-versjonen Red Hat, melder Federal Computer Week.

Les mer om Linux:
IBM tilbyr Linux på nye bærbare PC-er


- Vi har allerede sett stor vekst i Linux-salget. Dell er nummer to på salg av Linux-baserte tjenere, etter Compaq Computer Corporation, sa Dells visepresident Mike Lambert i en telekonferanse.

Dell tilbyr allerede Linux på sine tjenere og på arbeidsstasjonene i Precision-serien, og på tirsdag utvidet de altså dette til arbeidsstasjoner og bærbare maskiner. Fra før av leveres disse med operativsystem Microsoft og Novell.

Selskapet sier i en pressemelding at samarbeidet skal hjelpe Dell med å erobre mer av byggejobben for Internett-infrastruktur, og at satsingen ytterligere skal avløse UNIX som tjener-applikasjon.

Til toppen