BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell skal selge PC-er uten Windows

Amerikanske Dell Computer skal begynne å selge PC-er uten operativsystem installert. Uten Windows blir det adskillig billigere å være databruker.

14. aug. 2002 - 10:14

Den som i fremtiden kjøper en Dell-PC skal slippe å være bundet til Windows som operativsystem. Ifølge Extremetech, sitert av IDG.se, skal produsenten levere flere modeller med tillegget "n" i navnet, og da er det snakk om PC-er uten forhåndsinstallert OS.

Dell Computer Corporation har tidligere solgt servere og PC-er med Linux installert, men nå utvider de satsingen på andre operativsystemer enn Microsofts, ved å utvide produktfamilien. Når sluttkunden slipper å betale Microsoft-lisens, blir datamaskinen adskillig billigere. Dermed er det bare å kjøre Linux for den som kan dét.

Dell Precision M50. <i>Foto:  Dell</i>
Dell Precision M50. Foto:  Dell

Først ut er en versjon av selskapets Optiplex-PC, sammen med to arbeidsstasjoner av Precision-familien. Selv om disse leveres uten OS, sender Dell med disketter med gode gamle MS DOS, så kunden får prøvekjørt systemet.

digi.no prøvde å spørre Dell Norge om når man eventuelt kunne bestille modellene her til lands. Det var det ingen som kunne svare på, og de mailaddressene sentralbordet oppga for våre spørsmål, viste seg å ikke eksistere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.