SØKEMOTOR

Den anonyme søkemotoren DuckDuckGo har nådd gigantisk milepæl

Krysset grensen på 100 millioner daglige søk.

DuckDuckGo fortsetter den vanvittige veksten og har nå nådd et stort, rundt tall.
DuckDuckGo fortsetter den vanvittige veksten og har nå nådd et stort, rundt tall. Foto: DuckDuckGo
18. jan. 2021 - 09:19

Personvern og anonymitet tas stadig mer alvorlig blant brukere, og det omfatter også søkemotorer på nettet. DuckDuckGo har i så måte markert seg som et attraktivt alternativ for mange, og nå kan søkemotoren notere seg enda en imponerende milepæl. Det melder ZDNet.

For første gang i søkemotorens historie ble den magiske grensen på 100 millioner søk på én dag nylig nådd. Som man kan se av DuckDuckGo sin egen statistikk ble det mandag forrige uke gjennomført 102 251 307 søk.

Snitt på 90 millioner

Hittil i 2021 har det gjennomsnittlige antallet daglige søk ligget på 90 millioner, opp fra 79 millioner i desember 2020.

Totale antall søk i 2020 lå på over 23 milliarder, som representerer en solid økning fra 2019, da tallet lå på 15 milliarder. I 2018 ble det utført 9 milliarder søk, så stigningen har med andre ord vært meget markant de siste årene.

DuckDuckGo hadde en relativt flat vekstkurve i lengre tid etter oppstarten, men fikk som digi.no rapporterte kraftig drahjelp etter de omfattende NSA-avsløringene i 2013.

Søkemotoren skiller seg ut fra konkurrerende tjenester ved at det er en anonym søketjeneste som verken samler inn informasjon om IP-adresse, hvor du befinner deg, nettleser, operativsystem, eller hvilke nettsider du besøker.

Slapp anti-sporingsverktøy

Det er heller ingen informasjonsfiltrering hos tjenesten. Flere detaljer om søkemotorens personvernpraksis finner du på hjemmesidene.

Som digi.no rapporterte ble DuckDuckGo lagt til som standard søkemotor i Chrome-nettleseren i 2019, som gjør den litt enklere å benytte. Standardsøkemotoren er den som brukes når man skriver inn søkefraser direkte i adressefeltet i nettleseren, og endres i innstillingsmenyen. Fra før er det Google, Bing og Yahoo som velges som standard i Chrome.

I tillegg til søkemotoren har DuckDuckGo også lansert et eget anti-sporingsverktøy med åpen kildekode kalt Tracker Radar. Dette er et datasett som inneholder de mest kjente informasjonskapslene som brukes til å sporing, såkalte «trackers», og detaljert informasjon om adferden og egenskapene til disse.

Verktøyet skiller seg fra andre ved at trackerlisten genereres automatisk og oppdateres og testes kontinuerlig.

Med Global Privacy Control skal nettleserbrukere kunne avvise alle samtykker til deling av brukerdata én gang for alle.
Les også

Do Not Track ble en fiasko. Endret lovgivning kan bidra til suksess for nytt alternativ

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.