FORBRUKERTEKNOLOGI

Denne bærbare PC-en har fjernet nesten hele skjermrammen

Nye Swift 7 er også en av de tynneste og letteste på markedet.

7. jan. 2019 - 11:49

Da digi.no skrev om Acer Swift 7 i forbindelse med CES-messen i fjor ble maskinen omtalt som verdens tynneste bærbare. Nå, nøyaktig ett år senere, har Acer kunngjort sin nye utgave av Swift 7 i forbindelse med årets messe.

Fremdeles dreier det seg om en syltynn og fjærlett maskin på 14 tommer, men denne gangen har Acer også gyvet løs med høvelen et annet sted – nemlig på skjermrammen.

2,57 millimeter

Nye Swift 7 skilter med en skjermramme som ifølge Acer har en tykkelse på skarve 2,57 millimeter. Rammen er da definert som avstanden mellom den aktive skjermflaten og dekselet, og om man inkluderer dekselet blir rammen litt tykkere.

Ifølge produsenten kvalifiserer dette uansett til betegnelsen «nesten rammeløs», og med et skjerm/rammeforhold på 92 prosent er det unektelig et snev av sannhet i dette.

Den tynne rammen har ført til at de ytre dimensjonene er blitt krympet ned til 317,9 mm (bredde) x 191,5 mm (dybde), som er markant mindre enn på forgjengeren.

  <i>Foto:  Acer</i>
  Foto:  Acer

Syltynn og fjærlett

Ellers har maskinen også beholdt en syltynn livvidde. Med en tykkelse på 9,95 millimeter er nye Swift 7 riktignok marginalt tykkere enn fjorårets modell, men likevel meget spinkel.

Vekten er imidlertid enda lavere enn tidligere og ligger nå på bare 890 gram, noe som trolig gjør maskinen til en av de desidert letteste i sin størrelsesklasse på markedet. Den lave vekten kommer blant annet av magnesium-lithium- og magnesium-aluminiumslegeringer.

Av øvrige spesifikasjoner har nye Swift 7 en IPS-skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, en potent Intel Core i7-8500Y-prosessor, SSD på opptil 512 GB og opptil 16 GB minne.

Batteritiden ligger på rundt 10 timer, og blant tilkoblingsmulighetene finner man to USB Type-C-porter med Thunderbolt 3-støtte og WiFi 5 med 2x2 MU-MIMO-støtte.

Nye Swift 7 blir tilgjengelig i Europa i april til en startpris på 1800 euro, cirka 17 700 kroner, så det er ingen billig maskin. Nøyaktig norsk pris og lanseringsdato foreligger ennå ikke.

Les også: Nå skal USB C få innebygget autentisering »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.