Denne boksen kan gjøre «alle» biler smarte

Støtter både Apple og Google.

Denne boksen kan gjøre «alle» biler smarte
Den passer inn i de fleste kjøretøy og støtter de to store plattformene for smarte biler. Alt vi trenger å vite er prisen. Bilde: Parrot

På årets CES-messe er det mye snakk om teknologier som skal forbedre kjøreopplevelsen og gjøre biler smartere, tryggere og mer effektive.

Et av de mer oppsiktsvekkende systemene som vises på årets messe gir brukerne det beste fra begge verdener, da det skal støtte to konkurrerende plattformer for smarte biler, nemlig Googles Android Auto og Apples CarPlay. Begge disse systemene knytter seg sammen med respektive mobilplattformer, der man plugger inn en relevant mobiltelefon og får varslinger, stemmestyring, navigasjon og andre funksjoner på bilens skjerm, med et tilpasset grensesnitt. Problemet er selvsagt at de fleste nye bilene støtter enten det ene eller det andre systemet.

Den franske selskapet Parrot, som fra før lager diverse teknologiprodukter, inkludert de populære Parrot-dronene, har nå designet en løsning som støtter både Apple CarPlay og Android Auto, og som skal passe inn i 90 prosent av bilene der ute.

RNB6, som produktet heter, passer nemlig inn i alle biler som har plass til en Double DIN-enhet i dashboardet.

Man kan bytte mellom Googles og Apples plattformer etter behov, alt man trenger å gjøre er å plugge inn en smartmobil som passer, og alle applikasjoner blir pushet til hovedskjermen, med stemmestyring og annen funksjonalitet.

Denne videoen gir en fin oversikt over mulighetene til RNB6.

Systemet skal også kunne kobles til bilens OBD-port, det vil si at det vil kunne lese bilens statistikker, inkludert bensinforbruk og eventuelle feilmeldinger.

Med i pakken følger det også et dashboard-kamera, som ikke bare åpner for opptak av merkelig oppførsel på veien, men også lar systemet bidra med hjelpemidler for bremsing og lignende. Har bilen et ryggekamera, kan RNB6 også kobles opp mot det.

Det er per i dag dessverre uavklart når RNB6 kommer på markedet og hvor mye det vil koste.

    Les også: