Denne chatte-appen krypterer alle samtalene dine

BitTorrent med personvernsentrisk løsning.

Denne chatte-appen krypterer alle samtalene dine
Whisper-funksjonen i Bleep sørger for at innhold man sender blir kraftig anonymisert. Bilde: BitTorrent

Bleep er en kommunikasjonsapp utviklet av BitTorrent, og det ble opprinnelig lansert i fjor høst i en tidlig versjon. Det fungerer i utgangspunktet som en vanlig applikasjon for å kommunisere med kolleger og bekjente, men med stort fokus på personvern. 

Nå er Bleep tilgjengelig i en rykende fersk utgave, og tilgjengelig til flere plattformer enn opprinnelig planlagt, samtidig som det har fått nye funksjoner. 

Appen finnes nå på Windows, Mac, Android og iOS. iOS var tidligere ikke støttet. 

BitTorrent påpeker at de har hørt på tilbakemeldingene fra testere og publikum, og har bestemt seg for å fokusere ytterligere på å beskytte brukernes identitet.

Kan være anonym

Det innebærer at Bleep for det første ikke krever noe personlig informasjon. Alt man trenger for å bruke applikasjonen er et kallenavn. Man trenger ikke å føre inn epost eller telefonnummer, selv om det er anledning til det om man ønsker.

Nye Android M vil også antakeligvis ha bedre personvern.

Meldinger man sender til hverandre via Bleep er kryptert og lagret på brukernes egne enheter, ikke i nettskyen, slik at faren for at noen bryter seg inn og får tilgang til personlige meldinger er merkbart redusert. På denne måten kan man sende bilder og annet innhold uten å risikere at de blir stjålet.

Den nye versjonen av Bleep introduserer også noe som kalles for Whisper, det vil si en tidsbegrenset, Snapchat-aktig funksjonalitet som sletter beskjeder etter 25 sekunder. Man kan sette denne begrensningen når man vil, for de meldingene eller bildene som skal holdes ekstra private. 

Det er også lagt til beskyttelse mot skjermbilder når man kommuniserer med Whisper-meldinger. Hvis man tar et skjermbilde av en samtale, blir deler av bildet gjort utydelige slik at man ikke kan se hvem meldingen kom fra.

Uten nettsky

Bleep har også støtte for talekommunikasjon, som også kobles sammen direkte mellom brukerne uten å gå via tredjepartstjenester, og de blir også kryptert ende til ende. 

Appen ser altså ut til å være et interessant alternativ for de personvernbevisste, i en tid der stadig flere personlige bilder lekker ut på nettet og der stadig flere er bekymret for metadata de legger igjen.

Strømleverandøren Hafslund kom nylig i hardt vær da det ble oppdaget at deres app lagret tekstmeldinger.