Denne mobilen er sikker og «uknuselig»

Turing Phone skal være sterkere enn stål.

Utseendet til telefonen er definitivt oppsiktsvekkende.
Utseendet til telefonen er definitivt oppsiktsvekkende. Bilde: Turing Robotic Industries
24. apr. 2015 - 15:26

Noen smartmobiler presenterer unike funksjoner som innebærer at de aldri vil bli allemannseie, men som kan tilfredsstille spesifikke kundegrupper med litt uvanlige behov. 

Turing Phone er et godt eksempel. 

Selskapet som har kunngjort telefonen, Turing Robotic Industries, prøver åpenbart å fremstille seg selv som mystiske og visjonære, med en science fiction-inspirert logo og referanser til oppfinneren Charles Babbage og den anerkjente forskeren Alan Turing. De er baserte i Kina og San Francisco, og ledes av S.Y.L. Chao.

Full lokal kryptering

Turing Phone fokuserer på sikkerhet. Derfor har telefonen en sikkerhetsbrikke som autentiserer kryptering lokalt. Ingen kryptering foregår altså utenfor enheten, slik at man ikke overlater noe data til tredjeparter. Man kan også opprette et eget, sikkert nettverk for å utveksle data med andre eiere av Turing-telefonen.

Les også: Kryptokjendis bak ny smartmobil.

I tillegg til krypteringsbrikken har telefonen også fingeravtrykk-leser for ytterligere trygghetsfølelse. 

Alt dette skal sørge for at telefonen skal være sikker fra potensiell skadevare og hackere. 

Det er forhåndsinstallert krypteringsprogramvare på telefonen, men bortsett fra det kjører den vanlig Android 5.0. 

Det oppsiktsvekkende er også at mobilen har usedvanlig solid utvendig utforming. Turing Robotic Industries omtaler materialet den er laget av som «liquidmorphium», og denne skal være sterkere enn stål eller titan. Det er også elementer av aluminium, keramikk og plast på telefonens kropp. Produsentene hevder at telefonen tåler utrolig mye og kan ikke bøyes eller knuses. Hvorvidt dette stemmer får tiden vise, men det er ingen tvil om at produktet ser interessant ut på bildene. 

Spesifikasjonene ellers er greie nok, med en 5,5 tommers 1080p-skjerm, 13 megapiksels-kamera, en Snapdragon 801-prosessor (ikke den nyeste modellen altså), og 3 gigabyte med RAM. Den vil finnes i to varianter, med 64 og 128 gigabyte lagring. Det loves lansering i august, og prisen for 64 gigabyte-modellen skal være rundt 740 dollar - cirka 5800 kroner.

Les også: Blackphone er her.

Turing Phone er ikke den eneste mobilen som spesialiserer seg på sikkerhet: Det finnes allerede Blackphone, som har muligens enda mer omfattende sikkerhetsløsninger, men fremstår som mer ordinær når det gjelder spesifikasjoner og utseende. Selskapet bak, Silent Circle, kommer imidlertid med en ny modell til sommeren, som skal ha en litt mer påkostet følelse og mer oppdatert innmat, samtidig som sikkerhetsfunksjonene er enda mer avanserte. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.