Denne pakken skal gjøre det enda enklere å eksperimentere med utvikling

Alt man trenger i en boks.

Denne pakken skal gjøre det enda enklere å eksperimentere med utvikling
Innholdet i pakken. Windows 10 IoT Core følger med på et minnekort. Bilde: Adafruit

Hjemmelagede dataprosjekter er i vinden takket være populariteten til diverse knøttemaskiner som koster svært lite og er designet med tanke på videreutvikling. Programvare til disse er også lett tilgjengelig og mer brukervennlig enn noensinne.

Microsoft markerte tidlig at de ønsket å være med på bølgen, og bekreftet at en ultralett versjon av Windows 10 vil være tilgjengelig for «skapere» som ønsker å eksperimentere med maskinvare og programvare.

Les også: En million av disse skal deles ut til britiske barn

Det er også fullt mulig å kjøre Windows 10 på knøttemaskiner som profilerte Raspberry Pi 2.

For å gjøre prosessen enda enklere slår Microsoft seg imidlertid sammen med selskapet Adafruit, som utvikler åpen kilde-maskinvare til hjemmeprosjekter. Sammen slipper de nå en ferdig pakke for de som ønsker å eksperimenter med tingenes internett selv om man ikke sitter med de aller mest omfattende tekniske kunnskapene.

Dette får du med

Pakken kommer med en elegant kabinett til en Raspberry Pi 2, alle nødvendige kabler, WiFi-modul, en sensor for temperatur og luftfuktighet, RGB-fargesensor, en analog-til-digital-konverter og andre elementer.

Man får også med et SD-kort med Windows 10 IoT Core forhåndsinstallert.

Les også: Vil lage datamaskin til 9 dollar

Pakken kan kjøpes enten med eller uten en Raspberry Pi 2. Prisen uten datamaskinen ligger på rundt 630 kroner.

Microsoft håper helt klart å stjele litt markedsandeler fra Linux når det gjelder denne type hjemmeprosjekter, og en slik pakke er uten tvil en fin løsning for de som ønsker å leke seg med utvikling, men ikke vil ta seg tid til å søke rundt på forumer etter tips og forslag.