Denne PCen betjenes kun med berøring

Unikt fra HP.

Denne PCen betjenes kun med berøring
HP Sprout handler om kameraer, skanning og berøring. Bilde: HP

Forrige uke dukket det opp rykter om at HP planlegger å lansere en helt spesiell datamaskin kalt for Sprout.

Disse stemte, og maskinen ble bekreftet i går kveld. Den skiller seg merkbart ut fra mengden, da den fokuserer kun på berøring, og inkluderer en innebygd projektor som peker nedover og gjør bruksopplevelsen mer interaktiv.

Selve maskinvaren er plassert i en relativt tradisjonell alt-i-ett-utforming, med en vanlig 23-tommers skjerm og datamaskin kombinert i èn boks, med støtte for berøring.

På oversiden er et kamerasystem plassert, som en slags lampe. Det inneholder både et Intel-kamera som kan lese dybde, et vanlig 14,6 megapikselskamera, samt en projektor.

Der hvor tastaturet skulle vært, finnes det en matte som brukes til å kontrollere objekter som projiseres, samt utføre andre interaksjoner.

Man kan også taste inn tekst via et virtuelt tastatur som vises på matten.

Sprout er ment for kreative brukere, som vil kunne skanne inn objekter, manipulere dem med fingrene, og ellers utføre andre oppgaver der det er nyttig å bruke hendene. Man vil kunne flytte objekter, for eksempel bilder, fra den stående skjermen ned til arbeidsflaten ved å dra dem nedover, og HP har til og med brukt virtuelle pianotangenter som et eksempel. Tredjepartsutviklere vil kunne bygge hele denne funksjonaliteten inn i sine applikasjoner.

HP Sprout handler om kameraer, skanning og berøring.
HP Sprout handler om kameraer, skanning og berøring. Bilde: HP

Kameraene på oversiden kan brukes til å skanne fysiske objekter inn og gjøre dem til virtuelle objekter som kan manipuleres, eller konverteres til CAD-vennlige formater for profesjonelle brukere. Man kan også skanne tradisjonelle dokumenter og enkelt bake dem inn i presentasjoner og lignende.

Sprout kan også kombinere både kamera og projektor-funksjonaliteten, og på en måte «se» hva den selv viser på matten. Dette åpner igjen for diverse interessante samarbeidsfunksjoner.

Selve maskinvaren er nokså ordinær, men kraftig, med en Intel i7-prosessor, 1 TB med lagring og Windows 8.1. Hele løsningen koster 1899 dollar i USA, der den slippes i november.

    Les også: