SIKKERHET

Denne sikkerhetsnøkkelen bruker fingeravtrykk til å logge inn på kontoene dine

Yubico med nytt produkt for de sikkerhetsbevisste.

Yubico har sluppet fysiske sikkerhetsnøkler med innebygget fingeravtrykkleser.
Yubico har sluppet fysiske sikkerhetsnøkler med innebygget fingeravtrykkleser. Foto: Yubico
7. okt. 2021 - 05:00

Både fysiske sikkerhetsnøkler og biometriske sensorer er utbredte måter å foreta innlogginger på, og er vesentlig sikrere enn den vanlige passordmetoden. Nå har Yubico kombinert disse to metodene i ett og samme produkt, melder selskapet på nettsidene sine.

YubiKey Bio er navnet på en ny serie av fysiske sikkerhetsnøkler som kommer med en innebygget fingeravtrykk-avleser.

Flere fordeler

Hensikten med det nye produktet er ifølge produsenten å tilby et ekstra sikkerhetslag, men også en biometrisk løsning som er bærbar i stedet for bygget inn i andre enheter – som ofte er tilfellet med fingeravtrykklesere.

Det skal gi større fleksibilitet og bekvemmelighet, bedyrer Yubico. I tillegg risikerer man ikke å miste tilgangen til den biometriske sensoren, slik man vil dersom man mister enheten som har sensoren innebygget.

En av de viktigste fordelene er imidlertid at man ikke trenger en PIN-kode for å bruke sikkerhetsnøkkelen, noe man vanligvis må benytte i tandem med det å plugge inn nøkkelen før man logger inn på kontoene.

Som Yubico påpeker er nøkkelen dermed godt forberedt på den helt passordfrie fremtiden, som vi nå har begynt å se de første tegnene på. Nylig kunngjorde for eksempel Microsoft at de nå tilbyr passordfri innlogging på alle sine kontoer.

800 kroner

De nye Yubico Bio-nøklene kan imidlertid fremdeles brukes med PIN-kode dersom fingeravtrykkleseren av en eller annen grunn ikke fungerer, opplyser produsenten.

Nøklene kommer i både USB C- og USB A-versjoner, og har i likhet med de andre Yubico-produktene en smidig formfaktor som ikke tar opp mye plass. De har støtte for  FIDO2/WebAuthn- og U2F-standardene.

Yubico opplyser at forsøkte å gjøre maskinvaredesignet så sikkert som mulig. Nøklene har det produsenten kaller et trippelt brikkedesign som innebærer at de biometriske dataene lagres i et separat element som beskytter mot fysiske angrep fra uvedkommende.

Yubico Bio-nøklene kan kjøpes fra selskapets nettbutikk nå, og prisene ligger på 80 euro for USB A-utgaven og 85 euro for USB C-versjonen – rett under 800 og 850 norske kroner. De er dermed en del dyrere enn de øvrige sikkerhetsnøklene selskapet tilbyr.

Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

Microsoft tar et nytt skritt i retningen passordfri fremtid.
Les også

Nå trenger du ikke lenger passord for å logge inn på Microsoft-kontoene dine

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.