SIKKERHET

Denne sikkerhetsnøkkelen gjør iPad og iPhone passordløs og mye sikrere

Har både Lightning og USB-C.

22. aug. 2019 - 06:00

Fysiske sikkerhetsnøkler har etter hvert blitt et ettertraktet alternativ på grunn av sikkerheten som teknologien gir mot blant annet phishing-angrep. Nå har det kommet et nytt alternativ på denne fronten med en egenskap som er ganske unik.

Den kjente sikkerhetsnøkkel-produsenten Yubico har nemlig dratt sløret av en ny nøkkel ved navn YubiKey 5Ci, som produsenten selv bedyrer er verdens første sikkerhetsnøkkel som støtter Apples Lightning-standard.

Har også USB-C

I tillegg til Lightning-standarden støtter nøkkelen USB-C, slik at den også kan brukes på en vanlig PC eller en Android-enhet. Nøkkelen ble først kunngjort allerede i januar i år, som digi.no rapporterte.

Nøkkelen har støtte for standardene FIDO2, WebAuthn, FIDO U2F, OTP (one-time password), PIV (Smart Card) og OpenPGP.

Som Yubico peker på kan nøkkelen brukes til å få tilgang til tjenester gjennom iOS-versjonen av den Chromium-basert nettleseren Brave, som for øyeblikket er den eneste iOS-nettleseren som støtter WebAuthn over Lightning-standarden, ifølge produsenten selv.

Blant disse tjenestene finner man Bitbucket.org, GitHub.com, Twitter.com og 1Password.com.

  <i>Foto:  Yubico</i>
  Foto:  Yubico

Koster 70 dollar

Når det gjelder iPad gjør Yubico oppmerksom på at YubiKey 5Ci  fungerer med iPad-modeller som har Lightning-kontakt, men noe av funksjonaliteten vil ikke være kompatible med tredje generasjon iPad Pro – altså 2018-utgaven av nettbrettene – dersom man bruker USB-C.

YubiKey-nøklene fungerer ved at man plugger den inn i den aktuelle porten og skriver inn et brukernavn og en pinkode. Nettleseren kommuniserer direkte med YubiKey-nøkkelen i kryptert form, som verifiserer brukeren og gir tilgang til tjenesten man skal logge inn på.

YubiKey 5Ci er lagt ut for salg på Yubicos hjemmesider til en pris på 70 dollar, rundt 630 kroner, som gjør den til blant de dyrere alternativene på markedet. Produsenten sender til Norge. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Les også: Innrømmer stor svakhet: Enda flere fysiske sikkerhetsnøkler bør skiftes ut »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.