BEDRIFTSTEKNOLOGI

Denne smartklokken kan bli helt unik

Sony jobber visstnok med heldekkende skjerm.

Slike smartklokker har Sony i dag. Det de jobber med for fremtiden kan se helt annerledes ut.
Slike smartklokker har Sony i dag. Det de jobber med for fremtiden kan se helt annerledes ut. Bilde: Sony
26. nov. 2014 - 13:15

Selv om Sony er opptatt av profitt, og velger derfor å nedprioritere visse produktkategorier i tiden fremover (spesifikt TVer og smartmobiler), betyr det ikke at selskapet legger all innovasjonen på hylla.

Ifølge nettstedet Bloomberg som siterer sine anonyme kilder, jobber Sony med en helt ny vri på smartklokke-konseptet, nemlig en klokke som i sin helhet består av en skjerm.

Det betyr at både den tradisjonelle fronten og reimen rundt håndleddet vil kunne fungere som en skjerm, og det vil være utført i en patentert materiale som kalles for elektronisk papir. Teknologien vil både utvide skjermstørrelsen og gjøre det mulig å endre klokkens utseende antakeligvis ved å vise spesifikke bilder eller bakgrunner på skjermen.

Dette med utseende er tydeligvis viktig, da Sony ønsker, ifølge ryktene, å posisjonere smartklokken som et stilikon, fremfor å konkurrere med Apple eller Samsung på det teknologiske. Sony har allerede en mer tradisjonell smartklokke-plattform, kalt SmartWatch, som fungerer med Android-enheter. Den nye klokken skal først og fremst bevise at Sony fortsatt kan overraske.

Det er overraskelsemomentet som har vært mangelvare hos Sony de siste årene, selskapet har en gang i tiden vært kjent for sine mange unike, eksperimentelle og modige produkter, men dette har i stor grad visnet bort den siste tiden.

Toppsjefen Kazuo Hirai startet tidligere i år en ny underavdeling hos Sony som skulle fokusere på innovasjon og mer eksperimentell utvikling, og denne er under hans direkte kontroll. Avdelingen jobber ikke bare med smartklokken, men også med andre prosjekter som såkalte MESH - små byggeklosser som lar entusiaster sette sammen maskinvare-prototyper og betjene dem med et enkelt grensesnitt.

Forhåpentligvis vil den nye smartklokken bevise at Sony fortsatt klarer å være genuint kreative, og skape seg en egen nisje ved siden av andre elektronikk-giganter som satser på det voksende smartklokke-segmentet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.