BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: google

Denne tjenesten ble for plagsom, selv for Google

«Beacon»-prosjekt ble skrinlagt.

Google Here skulle være en del av Google Maps, og kunne sendt brukerne varslinger litt vel ofte. Bildet er av en urelatert beacon-løsning.
Google Here skulle være en del av Google Maps, og kunne sendt brukerne varslinger litt vel ofte. Bildet er av en urelatert beacon-løsning. Bilde: Estimote
2. sep. 2015 - 07:43

Google hadde for en stund tilbake et prosjekt under utvikling som ville sendt brukerne beskjeder om tilbud og annen informasjon relatert til steder man fysisk gikk inn på – i hovedsak butikker og lignende partnere. Det er nettstedet Fortune som omtaler dette.

Prosjektet het Google Here, og var ment til å være integrert i Google Maps.

Innen fem sekunder fra brukeren ankom en partnerlokasjon, ville man få en varsling. Klikket man på denne, ville man få opp en fullskjerms-applikasjon bygget i HTML5, som da ville presentere brukeren med kundefordeler eller sanntidsinformasjon om for eksempel offentlig transport.

Les også: «Den fysiske weben» kommer til iOS

Google Here skulle basere seg på «beacons» som ville tatt kontakt med brukere som ankom de relevante lokasjonene, men i motsetning til andre, lignende løsninger, som Apples iBeacons, ville ikke løsningen kreve dedikerte apper. Google Maps var alt man trengte.

Droppet videre utvikling

Selskapets Larry Page bestemte seg likevel for å kutte ut prosjektet tidligere i år.

Det skal ha vært flere grunner til dette – først og fremst det at Google Here ble oppfattet som for plagsom, med mulighet for kontinuerlige varslinger som kunne raskt irritert brukerne grundig.

Det ble også ansett som krevende å få butikker og andre partnere til å installere «beacons», kun et begrenset antall butikker ble ansett for å være fremtidsrettede nok for å satse på slik moderne markedsføring.

Les også: Cisco gjør nettverket til en sensor

Google har helt klart planer for «beacon»-løsninger – selskapet støtter Eddystone-protokollen som er ment til å være en konkurrent til Apples iBeacon, men forhåpentligvis med større kontroll over hva man får opp på skjermen. Konkrete produkter som bruker dette har vi imidlertid fortsatt ikke sett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.