BEDRIFTSTEKNOLOGI

Denne tv-pinnen er en pc

Kjører Chrome OS.

Asus Chromestick kjører Chrome OS og koster rundt 750 kroner.
Asus Chromestick kjører Chrome OS og koster rundt 750 kroner.
1. apr. 2015 - 10:31

Google har allerede hatt en viss suksess med sine Chrome OS-baserte bærbare, som i hovedsak finnes på den rimelige enden av prisskalaen, selv om det også eksisterer noen riktig så luksuriøse modeller. 

Chromebooks har blant annet blitt populære i undervisningssammenheng i USA. 

Chrome OS finnes også på noen enkle stasjonære bokser, men nå skal det bli lettere enn noensinne å få det nettskybaserte operativsystemet til å kjøre på storskjerm.

Les også: Kraftig forbedret Pixel.

Asus kommer til sommeren nemlig med noe som kalles Chromebit, som er en HDMI-pinne som kjører fullverdige Chrome OS, og skal koste mindre enn hundre dollar.

Rett i tv-en

Chromebit skal altså kunne plugges inn i en hvilken som helst HDMI-utstyrt skjerm, og prinsippet er ikke ulikt Googles egne Chromecast. Bare at Chromebit er en helt frittstående, fullverdig datamaskin som gir brukerne enkel tilgang til Googles applikasjoner, enten det er YouTube, Gmail eller andre tjenester. Alt for at brukerne skal bli fristet til å bli en del av Google-økosystemet. 

Den lille dingsen har 2 gigabyte med RAM og 16 GB lagring, og kjører på en Rockchip RK3288-prosessor. 

Selve HDMI-pluggen kan faktisk vris på, slik at den vil lettere passe til flest mulig skjermer. 

Det er innebygd Bluetooth-støtte, som er kanskje den mest praktiske måten å koble opp mus og tastatur på. Det finnes imidlertid også en USB 2.0-port på enheten.

Les også: Enklere å kjøre Linux på Chromebooks.

Ifølge Google er Chromebit rettet først og fremst mot voksende markeder, der brukerne kanskje vil plugge den inn på internett-kafeer, i stedet for å sitte med utdatert maskinvare, og den kan også være relevant for utdanningsinstitusjoner. Man kan også vente seg Chromebits fra andre produsenter enn Asus, sier Google. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.