Der data-angrep er lovlig

Utdatert lovverk er grunnen til at en argentinsk dommer har funnet at data-angrep ikke er forbudt i lovverket. Hacktivister som forandret domstolenes nettsted i en korrupsjonssak, slipper straff.

En argentinsk domstol har konkludert med at dataangrep er lovlig, siden de ikke fører til materiell skade.

En gjeng hacktivister byttet ut høyesterettens nettsider med bilder av en myrdet journalist, i en kampanje for å sette søkelyset på korrupsjon og angivelige dekkoperasjoner i domstolene.

Dommeren advarer nå om et farlig hull i det juridiske systemet - at loven kun dekker skade på "folk, ting og dyr", og ikke digitale angrep, melder Reuters.

Les også:


Hacktivistene i gruppen "X-Team" går dermed fri fra anklagene om å ha brutt seg inn på høyesteretts nettsted. Det er likevel ikke sikkert at det er helt trygt å hacke og cracke av hjertens lyst i Argentina - avgjørelser i retten setter ikke presedens, så en annen dommer kan komme til å dømme annerledes i andre saker.


X-Team var beskyldt for å ha brutt seg inn på nettstedet og lagt ut bilder av den myrdede journalisten Jose Luis Cabezas, sammen med anklager om at dommerstanden hadde hjulpet til å dekke over drapet.

Cabesas oppbrente lik ble funnet i forbindelse med etterforskningen av Alfredo Yabran, en forretningsmann med bånd til daværende president Carlos Menem. Yabran tok livet av seg da en dommer utstedte arrestordre på ham.

Saken har vært en av kjepphestene for protestgrupper som mener landets styresmakter er gjennomkorrupte.

Til toppen