– Derfor ble Surface Mini kansellert

Nye rykter hevder at Microsoft avbrøt lanseringen i siste liten.

– Derfor ble Surface Mini kansellert
Flere rapporter hevder at Microsoft fikk kalde føtter og droppet Surface Mini. Bildet viser allerede lanserte Surface Pro 3 som med 12 tommers skjerm blir markedsført som en konkurrent til bærbare pc-er. Bilde: Microsoft

Mange ble forundret da Microsoft viste frem den 12 tommers store Surface Pro 3 i mai. Denne hybriden av nettbrett og bærbar pc er en potent liten datamaskin, men ryktene i forkant hintet om det motsatte: En miniversjon av Surface. De første Surface-modellene hadde 10 tommers skjerm. Observatører antok at Microsoft ville utvide porteføljen med en mindre variant.

I etterkant kom det frem en del informasjon om at en Surface Mini faktisk skulle vises frem, men at kunngjøringen ble satt på vent. Microsoft-sjefene følte ikke at produktet var originalt nok.

Nå kan det se ut til at det ikke blir noe Surface Mini på en god stund, om noensinne.

Dette er riktignok ubekreftede rykter, men nettstedet Digitimes hevder å ha gode kilder på at Surface Mini er kansellert.

Ifølge kildene hadde Microsoft ferdigutviklet produktet, samt gjort seg ferdig med testingen, men masseproduksjonen ble ikke satt i gang i mai, noe som angivelig skal ha vært planen.

Brettet skulle ha en skjerm på 7,5 eller 8 tommer og ARM-prosessor – og den skulle kjøre den mer begrensede versjonen av Windows, nemlig RT 8.1-utgaven. Windows RT er skreddersydd for berøringsbruk og krever at man bruker applikasjoner fra Windows Store.

Kildene til Digitimes hevder at Surface Mini hadde lite å stille opp mot konkurrentene, der markedet for mindre brett er fylt av rimelige og funksjonelle produkter. Smartmobiler med stadig større skjermer er også med på å kannibalisere markedet for små brett.

    Les også: