Desperate Blackberry går for Android

Lanserer tastaturmobil med sikkerhetsfokus.

Desperate Blackberry går for Android
Blackberry satser på Android. Bildet stammer fra en tidligere lekkasje, men viser den riktige telefonen. Bilde: Evleaks

Den tidligere mobilkjempen Blackberry (før kjent som RIM) har slitt i mange år. Det er ingen hemmelighet.

Det går fremdeles ikke spesielt bra, skal man tro selskapets nyeste kvartalstall som ble presentert fredag. Blackberry-sjefen John Chen brukte imidlertid presentasjonen til å snakke om en plan som skal fremskynde veien til bedre resultater.

Det er nemlig nå offisielt at Blackberry kommer med en Android-telefon, noe som ville vært utenkelig for få år siden.

Les også: Blackberry øyner nytt håp med programvare

Mobilen vil hete Priv, og navnet spillet åpenbart på Blackberrys gode rykte innenfor bedriftssentrisk sikkerhet. John Chen sier at Priv skal kombinere det beste av selskapets sikkerhet og produktivitet med det betydelige økosystemet av applikasjoner som er tilgjengelig for Android.

Sikker og praktisk

Priv vil altså være bedriftsfokusert, og det vises også i utformingen. Smartmobilen domineres av en stor berøringsskjerm, men har også et fullt tastatur som skyves ut fra undersiden. Dette er helt klart ikke noe som er spesielt vanlig i mobilbransjen lenger.

Flere tekniske detaljer om mobilen foreligger ikke, men Blackberry lover mer informasjon i løpet av de kommende ukene. Priv skal lanseres mot slutten av året i de fleste markedene, står det i pressemeldingen.

Blackberry lover imidlertid at deres egne plattform ikke skal forlates, og en ny oppdatering til Blackberry 10-operativsystemet kommer i mars 2016.

Les også: Blackberry benekter Samsung-bud

Android-mobiler som fokuserer på personvern og sikkerhet er også relativt i vinden for tiden, med flere mindre produsenter som har vist frem telefoner som lar brukerne unngå sporing og overvåkning. Klarer Blackberry å kombinere sine tross alt gode kunnskaper innenfor maskinvareutvikling med en god programvarepakke, kan Priv faktisk bli et relevant produkt for bedriftsmiljøer.