Analytikere tror Apple kan slite med å begeistre

Ryktene skal ha det til at minijack-utgangen forsvinner i neste iPhone. I forkant av produktlanseringen onsdag kveld er det blandede forventninger.
Ryktene skal ha det til at minijack-utgangen forsvinner i neste iPhone. I forkant av produktlanseringen onsdag kveld er det blandede forventninger. (Bilde: Richard Drew, AP)
  • Apple

Den største «snakkisen» rundt lanseringen har vært om Apple kommer til å kutte ut den tradisjonelle jack-lydutgangen og tvinge brukerne over på hodetelefoner som støtter selskapets egen standard. Det sier kanskje noe om at det ikke er ventet de store tekniske nyvinningene under lanseringen.

– Investorer som forventer en revolusjon og bli tatt med storm, blir nok skuffet, sier investeringsøkonom Per Hansen i Nordnet til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Her er de viktigste forventningene til kveldens Apple-lansering (Tek.no)

Offer for suksess

Fra et investeringsståsted tror han ikke på den store utviklingen for Apple etter lanseringen.
 
– Vi kommer neppe til å se noe som gir en kursstigning på fem eller ti prosent. Vi er kommet dit at Apple er blitt offer for sin egen suksess. Det er enorme forventninger til lanseringene deres, og det gjør det i seg selv vanskelig å overraske positivt, sier Hansen. 

Sliten uten hit

iPhone er fortsatt selskapets største gullgruve, men i det siste har salget gått ned. Mange etterlyser et nytt produkt som kan velte om på markedet på samme måten som smarttelefonen og andre nyvinninger Apple har kommet med.

– Apple er selskapet som lever for å treffe hiten: iPoden, iPhonen, iPaden. Uten disse hitene, sliter selskapet. Selv om selskapet har mye penger, er det ikke lenger en markeds-skaper, sier uavhengig analytiker Rob Enderle til AFP.

Les også: Dårlig lyd på iPhone? Prøv å holde telefonen i høyre hånd

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen