Det går fremover for Vivaldi

Ny testversjon og nye kontorer.

Det går fremover for Vivaldi
Vivaldi har nå fått seg egne kontorer. Bilde: Vivaldi/Facebook

Den norske oppstart-nettleseren Vivaldi gjør seg stadig mer bemerket. 

Selskapet, som ble startet av en rekke Opera-veteraner, med gründeren Jon von Tetzchner i spissen, vokser på flere områder. 

Vivaldi melder blant annet på Facebook-siden sin at de har flyttet inn i nye lokaler i Oslo, og vokser i antallet ansatte. Opprinnelig holdt teamet til i Forskningsparken ved Blindern, og bestod av 25 personer, i hovedsak fordelt på Oslo og Island. Basert på bildene ser det ut til at Vivaldi nå sitter en steinkast unna de gamle lokalene til Opera ved Mølleparken.

Christian Dysthe i Vivaldi forteller i en epost til digi.no at det totale antallet ansatte er per i dag 27 personer, og er på vei opp. Ti av disse sitter i de nye kontorene i Oslo, mens de øvrige befinner seg på Island og i Boston i USA. Boston-kontoret tar seg først og fremst av administrasjonen, mens utviklingen foregår i Oslo og på Island.

Les også: Smeller til med ny norsk nettleser.

Når det gjelder selve nettleseren, slipper Vivaldi i dag en ny testversjon av produktet sitt, kalt noe så enkelt som Technical Preview 3.

Dette er nytt

Det introduseres flere nye funksjoner: 

For eksempel muligheten til å legge faner oppå hverandre, for å utnytte plassen på brede skjermer bedre. Man trenger bare dra fanene over hverandre, og ved å bevege musepekeren over får man oversikt over samtlige faner som er samlet under ett. 

Det er også enklere å notere ekstrainformasjon på nettsidene man besøker, en egen notatfunksjon lar brukerne skrive ned kommentarer til sider de er innom, legge ved filer og skjermbilder.

Man kan nå stable faner oppå hverandre.
Man kan nå stable faner oppå hverandre. Bilde: Skjermbilde
 

Vivaldi påpeker også at de gir mer kontroll til brukerne, der man kan raskt skru av og på bilder, forstørre og forminske tekst, og det finnes også en meny der man kan gjøre om på sidenes utseende - gjøre om alt til svart og hvitt eller aktivere forskjellige fargefiltre. 

Det loves også bedre og mer omfattende musbasert navigasjon, der man kan utføre visse funksjoner med spesifikke bevegelser med musen. 

Den nye versjonen omfatter selvsagt også mange øvrige forbedringer og bugfikser, samt støtte for flere språk.

Les også: Mange lastet ned Tetzchners nye nettleser.

Vi registrerer at den innebygde epost-klienten fremdeles ikke er aktivert. 

Vivaldi forteller at neste mål etter denne testversjonen er beta, uten at det er avklart når det kommer. Det er imidlertid tydelig at fremgangen er rask. Nettleseren har siden oppstarten vært i hovedsak rettet mot mer krevende brukere som ønsker avanserte funksjoner, så det blir spennende å se utviklingen fremover.