Det kan ta laaang tid før det kommer feilretting for mange av de berørte prosessor-modellene

Det kan ta laaang tid før det kommer feilretting for mange av de berørte prosessor-modellene
(Bilde: Intel)

Intel innrømmet tidligere denne uka at en rekke av deres prosessorer har mindre feil i fastvaren til mikrokontrollerne. Selskapet er i full gang med feilrettingen, men mange PC-modeller vil ikke være feilrettet før ut i 2018. Det skriver The Register

ME, TXE, SPS

Som digi.no skrev tidligere i dag er det Intel Management Engine (ME), Intel Trusted Execution Engine (TXE) og Intel Server Platform Services (SPS) som er utsatt for sårbarheter som gjør mulig å kjøre ondsinnet kode som ikke kan stoppes. 

Ifølge den britiske teknologiavisen er mange av verdens PC-produsenter i full gang med å rette feilen, men for mange av modellene vil det ta noe tid å komme à jour.

Lenovo har en liste med sju maskiner de ikke har noe tidsestimat på når det kommer en fiks. Acer har 240 modeller de ennå ikke har annonsert feilretting til, og på listen til Dell finner vi 191 modeller. 

NUC-feilretting mangler

Selv Intel sliter med å dekke opp feilrettingsgapet.

Mange av deres små datamaskiner – såkalte NUC-modeller eller Next Unit of Computing – får ikke feilretting før langt ut i desember, skriver selskapet.

Ifølge The Register er mange av Intel-prosessorene brukt i ulike nettverksprodukter, men omfanget av denne bruken og hvilke tiltak man bør ta, er foreløpig ikke kjent. 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen