JUSS OG SAMFUNN

Det norske internettets historie skrives

Gamle rever skal intervjues, arkiver skal saumfares og historien om Internett i Norge skal skrives. På Senter for teknologi og samfunn ved NTNU i Trondheim.

20. feb. 2002 - 05:55
UninettØyvind ThomassenNTNU




- Det er et tverrfaglig miljø, og vi har andre prosjekter som går dypere inn i andre typer problematikk som vi kan dra veksler på. Vi har 10-15 forskjellige internettprosjekter der det er sosiologer og samfunnsvitere som jobber, sier Thomassen.

Resultatet skal bli en bok, og de håper også å få gjort spennende saker på nettet med historien - slik at leserne kan benytte teknologien som beskrives til å lære mer om den og dens innvirkning på livene vi lever.

Per idag er det 3,5 årsverk som er engasjert i prosjektet, og det er håp om å kunne ta det videre etter at boken er ferdig.

Prosjektleder Thomassen vil gjerne ha tips om gode informasjonskilder. Vet du hvor en kan finne skjermbilder av de første spede utgaver av nettaviser i Norge? Sitter du på materiale som er viktig for å forstå hvordan Internett kom til pottitland? Det skader sikkert ikke å sende en e-post.

Norge har en lang Internett-historie sammenlignet med andre land. Allerede i 1972 var vi koblet opp mot USA med det som skulle bli den første forbindelsen til det som senere ble Internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra