BEDRIFTSTEKNOLOGI

Det offentlige skal få smaken på nettskyen

Ergogroup lar stat og kommune velge tjenester framfor å kjøpe programvare.

27. okt. 2009 - 10:38

På selskapets IT-ting i Tønsberg i høst, fortalte direktør for strategi og forretningsutvikling i Ergogroup, Jacob van der Hagen, at «cloud computing» vil dramatisk endre rollen til alle aktører innen leveranser av IT-tjenester.

I dag lanserer konsernet et bredt spekter av programvare og tjenester til offentlig sektor, i form av «programvare som tjeneste».

Slik det beskrives i pressemeldingen skal kunder kunne ta i bruk programvare og tilhørende tjenester uten å kjøpe programvaren. Kunden skal velge tjenester fra en meny, skalere bruken av dem etter behov, og betale per tjeneste per bruker.

Ifølge direktør Håvard Larsen i forretningsområdet Løsninger i Ergogroup, er lanseringen er respons på etterspørselen i offentlig sektor etter administrative verktøy levert som tjeneste.

Ergogroup og Håvard Larsen vil gjøre det like enkelt å kjøpe IT-tjenester som å kjøpe strøm.
Ergogroup og Håvard Larsen vil gjøre det like enkelt å kjøpe IT-tjenester som å kjøpe strøm.

Menyen av funksjoner og tjenester omfatter blant annet regnskap, lønn og personal, arkiv, enhetlig arbeidsflate (SharePoint), CRM, e-handel, digital samhandling, skannertjenester, brukerstøtte, sikkerhet og samordnet pålogging (single-sign-on).

Det er laget egne standardiserte oppsett spesielt tilrettelagt for helse, utdanning, kommune og stat.

– Denne type løsning passer spesielt godt for mindre offentlige virksomheter, virksomheter i vekst eller de med relativt standardiserte eller ensartede behov, sier Larsen. – Kundene kan fokusere på kvaliteten i sine tjenester til publikum, framfor IT.

Leveransemodellen tilegnes også en miljøgevinst, i form av redusert forbruk av strøm, papir og reiser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.