FACEBOOK

Det skal bli mindre svindel på Facebook

Tar nye grep for å rydde opp.

Det skal bli lettere å si i fra om innlegg som sprer falsk informasjon på Facebook.
Det skal bli lettere å si i fra om innlegg som sprer falsk informasjon på Facebook. Bilde: Facebook
21. jan. 2015 - 12:55

Facebook tar stadig nye grep for å rydde opp i nyhetsstrømmen og eliminere spam, samt annet uønsket innhold.

Det nyeste initiativet tar sikte på å fjerne mest mulig juks, svindel og andre innlegg som fremstår som usanne.

Det Facebook definerer som svindel er innlegg som forsøker å friste brukerne til å klikke for å for eksempel vinne noe, eller innlegg som har bevisst forfalsket innhold. Slike innlegg som deles av brukere får gjerne mye negative kommentarer, med lenker til nettsteder som avslører juks. Brukere som deler denne type innhold pleier å slette disse når de innser at inneggene er usanne.

Dermed er det mulig for brukere som oppdager innlegg som åpenbart inneholder falsk informasjon å merke dem som dette. Når man klikker for å skjule et innlegg kan man betegne det som en «hoax».

Når flere merket et innlegg som falskt, eller sletter det aktuelle innlegget, vil nyhetsstrømmen ta det i betraktning og redusere distribusjonen av det. Mange rapporter om et innlegg vil føre til at det merkes offentlig som useriøst.

Det er også mange som deler satirisk innhold på Facebook, og denne type innhold skal forbli trygt - ifølge Facebook pleier de fleste å være klare over at det er satire, og rapporterer det ikke i like stor grad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.