BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Det skal være enkelt å gjøre hjemmet smart

D-Link satser på brukervennlig sikkerhet.

Overvåkning av huset skal ikke være komplisert, mener D-Link.
Overvåkning av huset skal ikke være komplisert, mener D-Link.Bilde: Thomas Marynowski
5. mars 2015 - 13:43

BARCELONA (digi.no): De fleste forbinder kanskje D-Link med rutere og øvrig nettverksutstyr. Det er i og for seg ikke feil, men selskapet har mer å by på enn som så, og mye av det virker spennende.

På MWC-messen tok digi.no seg tid til å se på D-Links brukervennlige og stilige løsninger som skal gjøre hjemmet mer oppkoblet og tryggere.

Det er ikke nødvendigvis snakk om tingenes internett, men om å gjøre enkle grep som øker sikkerheten i et hjem.

D-Link har allerede et utvalg av relevante overvåkningsprodukter, for eksempel kameraer som kontrolleres med en brukervennlig applikasjon. Vi fikk demonstrert dette av selskapets Lars Larsson, og han viste oss sitt hus i Stockholm mens vi befant oss i Barcelona. Vi kunne følge med på stua, kjøkkenet og gangen, og via appen kunne kameraet fjernstyres til å bytte vinkel.

Tilkoblede elementer som lamper kan også fjernstyres, og man kan bruke appen til å følge med på for eksempel strømforbruk. Applikasjonen til å styre systemet er veldig enkelt å bruke, her er det virkelig snakk om å gjøre mulighetene tilgjengelige for folk flest.

Rimelig inngangsport

D-Link har imidlertid større ambisjoner enn som så: Litt senere i vår kommer selskapet blant annet med en ferdig startpakke for smarte hjem, som inkluderer et kamera med mikrofon, som altså lar brukeren overvåke huset. Det følger også med en bevegelsessensor og en smart plugg som styrer elektrisiteten. Pakken skal koste 159 euro når det kommer i april.

Det kommer også mer avanserte produkter som man kan integrere i hjemmet. En gateway-enhet som bruker D-Links egne protokoll samt WiFi for å snakke med andre enheter skal være sentralen i selskapets visjon for smarte hjem. Til denne gatewayen kan man koble til mer avanserte bevegelsessenorer som også kan måle temperatur og belysning. Det finnes også bevegelsessenorer man kan sette utendørs og som bruker batteri som varer i flere år, disse kan gi brukeren øyeblikkelig beskjed på smarttelefonen om noen er i nærheten. En sensor som kan kjenne om noen åpner et vindu eller en dør kan også installeres i det samme nettverket.

Man kan også koble til røykvarsler og en sensor som kjenner igjen eventuell vannskade – den sistnevnte bruker en ledning som kan plasseres på utsatte steder, for eksempel under vaskemaskinen.

D-Link har også prototyper på mer fremtidsrettet utstyr, blant annet en sprinkler-kontroller og termostat, der alt skal kunne sammenkobles og styres fra samme applikasjon. Disse er imidlertid ikke ferdigutviklet enda.

Ideen er, når alt kommer til alt, at det skal være rimelig og lett å gjøre hjemmet sikrere, og slik sikring er nå innenfor alles rekkevidde.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.