FORBRUKERTEKNOLOGI

Test: intel

Dette er de første Skylake-brikkene

Dyre og kraftige.

Vi må fortsatt vente litt mer på å få vite flere detaljer om Skylake. Her fra Intels presentasjon for ett år siden.
Vi må fortsatt vente litt mer på å få vite flere detaljer om Skylake. Her fra Intels presentasjon for ett år siden. Bilde:
6. aug. 2015 - 14:17

Intels Skylake-lansering ble ikke helt som ventet.

Den nye prosessorserien ble vist frem i Tyskland i går, men det ble ikke det altomfattende storslippet mange håpet på. Intel brukte i stedet spillmessen Gamescom på å kun presentere to varianter av Skylake-prosessorer, og begge er myntet på svært krevende brukere.

Core i7 og Core i5-modellene av Skylake er allerede tilgjengelige i dag, og begge har fire kjerner som er klokket til respektivt 4 gigahertz og 3,5 gigahertz.

Les også: Skylake kan bli oppgraderingen vi har ventet på

Det viser seg at et nytt brikkesett og en ny CPU-plass vil kreves for å kjøre de nye prosessorene, så entusiaster vil også trenge nye hovedkort.

Lett å overklokke

Brikkene er med andre ord ikke rettet for tradisjonelle brukere, men er først og fremst myntet for systembyggere, overklokkere og andre entusiaster som ikke er redde for å bruke flerfoldige tusener på nye pc-komponenter.

Intel selv hevder at de nye Skylake-brikkene vil bringe rundt ti prosent bedre ytelse sammenlignet med forrige generasjon med toppmodell-prosessorer. Det er altså fortsatt uavklart hvor mye Skylake betyr for brukere av bærbare maskiner og andre lettere enheter.

Skylake skal også være lettere å overklokke, og brikken har nativ støtte for DDR4 RAM.

Les mer: - Moore's lov er utsatt

Inngangsprisen er definitivt høy, den rimeligere i5-brikken koster 243 dollar (2010 kroner), mens i7-varianten koster 350 dollar (2895 kroner). Og i tillegg kommer nye hovedkort og minne.

De av oss som er nysgjerrige på resten av Skylake-serien og som vil ha mer informasjon om de underliggende teknologiene må vente på Intels årlige utviklingsforum. Det går av stabelen 18. august.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.