FORBRUKERTEKNOLOGI

Test: intel

Dette er de første Skylake-brikkene

Dyre og kraftige.

Vi må fortsatt vente litt mer på å få vite flere detaljer om Skylake. Her fra Intels presentasjon for ett år siden.
Vi må fortsatt vente litt mer på å få vite flere detaljer om Skylake. Her fra Intels presentasjon for ett år siden. Bilde:
6. aug. 2015 - 14:17

Intels Skylake-lansering ble ikke helt som ventet.

Den nye prosessorserien ble vist frem i Tyskland i går, men det ble ikke det altomfattende storslippet mange håpet på. Intel brukte i stedet spillmessen Gamescom på å kun presentere to varianter av Skylake-prosessorer, og begge er myntet på svært krevende brukere.

Core i7 og Core i5-modellene av Skylake er allerede tilgjengelige i dag, og begge har fire kjerner som er klokket til respektivt 4 gigahertz og 3,5 gigahertz.

Les også: Skylake kan bli oppgraderingen vi har ventet på

Det viser seg at et nytt brikkesett og en ny CPU-plass vil kreves for å kjøre de nye prosessorene, så entusiaster vil også trenge nye hovedkort.

Lett å overklokke

Brikkene er med andre ord ikke rettet for tradisjonelle brukere, men er først og fremst myntet for systembyggere, overklokkere og andre entusiaster som ikke er redde for å bruke flerfoldige tusener på nye pc-komponenter.

Intel selv hevder at de nye Skylake-brikkene vil bringe rundt ti prosent bedre ytelse sammenlignet med forrige generasjon med toppmodell-prosessorer. Det er altså fortsatt uavklart hvor mye Skylake betyr for brukere av bærbare maskiner og andre lettere enheter.

Skylake skal også være lettere å overklokke, og brikken har nativ støtte for DDR4 RAM.

Les mer: - Moore's lov er utsatt

Inngangsprisen er definitivt høy, den rimeligere i5-brikken koster 243 dollar (2010 kroner), mens i7-varianten koster 350 dollar (2895 kroner). Og i tillegg kommer nye hovedkort og minne.

De av oss som er nysgjerrige på resten av Skylake-serien og som vil ha mer informasjon om de underliggende teknologiene må vente på Intels årlige utviklingsforum. Det går av stabelen 18. august.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.