BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette er de nye iCloud-prisene

Går over til månedsabonnement.

iCloud Drive får ny prisstruktur og mer lagringsplass.
iCloud Drive får ny prisstruktur og mer lagringsplass. Bilde: Apple
10. sep. 2014 - 12:30

Apple er i ferd med å oppgradere sin iCloud-tjeneste betydelig, blant annet ved å introdusere iCloud Drive - som lar brukerne lagre filene sine permanent i nettskyen og ha mer kontroll over dem på tvers av enheter. Dermed utfordrer Apple endelig etablerte tjenester som Dropbox, Google Drive eller OneDrive.

De nye funksjonene vil rulles ut for fullt når iOS 8 og OS X Yosemite blir tilgjengelige - iOS 8 kommer 17. september, mens Yosemite slippes senere i høst.

Nå har Apple imidlertid bekreftet de nye prisene for tjenesten, som er ganske annerledes enn den opprinnelige prisstrukturen.

Alle brukerne vil få 5 gigabyte med lagring gratis, og deretter kan man oppgradere til 20 GB for 8 kroner i måneden, 200 GB for 29 kroner i måneden, 500 GB for 79 kroner i måneden, og 1 terabyte for 149 kroner i måneden.

I dag koster iCloud 140 kroner i året for 10 gigabyte, 280 kroner i året for 20 gigabyte, eller 700 kroner i året for 50 GB.

De fleste av konkurrentene har den siste tiden gått over til månedlige abonnementer, men tilbyr gjerne lagringen litt rimeligere. 1 terabyte med plass koster 9,99 dollar i måneden både hos Google og Dropbox, noe som er en del billigere enn Apples variant.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.