TELEKOM

Dette er den mest solgte Android-mobilen til nå i år

Analyseselskapet tror vi vil se en dreining i markedet mot billigere smartmobiler.

Samsung Galaxy A51 topper listen over de mest solgte Android-mobilene i årets første kvartal.
Samsung Galaxy A51 topper listen over de mest solgte Android-mobilene i årets første kvartal. Foto: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2020 - 10:27

Ifølge en rapport fra analyseselskapet Strategy Analytics var Samsung Galaxy A51 (4G) den mest solgte, Android-baserte smartmobilen globalt i årets første kvartal. I Norge er denne modellen tilgjengelig for i underkant av 4000 kroner. Det finnes også en dyrere modell med 5G-støtte. Mobilen var inne på Telias topp 10-liste i Norge for februar, men forsvant fort ut igjen.

De mest solgte Android-mobilene i første kvartal av 2020. <i>Illustrasjon: Strategy Analytics</i>
De mest solgte Android-mobilene i første kvartal av 2020. Illustrasjon: Strategy Analytics

Det skal ha blitt levert 6 millioner eksemplarer av denne modellen, noe som ifølge Strategy Analytics utgjør 2,3 prosent av de totale leveransene. Den skal være populær i flere regioner, ikke minst i Europa og store deler av Asia.

På papiret har A51 ganske mye å stille opp med mot Apples nye og noe dyrere Iphone SE-modell, bortsett fra når det gjelder prosessorkraften. Der vil trolig Iphone SE være i en klasse for seg, blant de noe rimeligere telefonene, en god stund framover. 

På andreplass kom Xiaomi Redmi 8, med en markedsandel på 1,9 prosent. Den solgte spesielt godt i India og Kina, men også i Europa skal salget av den kinesiske mobilen være økende. 

Kunstig intelligens gjorde for alvor sitt inntog i mobiler med Googles telefoner. Nå følger Samsung opp, i samarbeid med Google. De nye S24-telefonene har en masse KI-funksjonalitet. Noe fungerer uten nettforbindelse, mens andre funksjoner kjøres i skyen på enda mer avanserte algoritmer. Her kan telefonen raskt gi et sammendrag av en lengre tekst for dem som trenger en kjapp oversikt.
Les også

Slik blir fremtidens mobiltelefon

Langt mellom toppmodellene

Først på tredjeplass, med 1,7 prosent, kommer toppmodellen Samsung Galaxy S20+. Dette er dessuten den eneste toppmodellen i oversikten til Strategy Analytics, som er begrenset til de seks mest leverte modellene.

Ifølge Strategy Analytics er markedet for Android-baserte smartmobiler i økende grad dominert av billigere telefoner enn tidligere. Strategy Analytics mener dette vil forsterkes etter hvert som mange lands økonomi svekkes på grunn av koronakrisen.

– Smartmobilkonsumenter globalt er i ferd med å bli mer prissensitive, og de ser etter nye Android-modeller som leverer mest mulig for de pengene de har, sier Juha Winter, meddirektør i Strategy Analytics, i en pressemelding.

– Android er i ferd med å gå inn i en post-premium-æra, fortsetter han.

Ifølge Strategy Analytics leverte Apple 39,2 millioner smartmobiler globalt i årets første kvartal. Selskapet har en rekke Iphone-modeller på markedet. Fortsatt ligger gamle modeller som Iphone 7 iblant på topp 10-listene i Norge. Vi har ikke sett tall for hvor mange eksemplarer det er levert av hver modell. 

NSA anbefaler å slå mobilen av og på ukentlig for å gjøre såkalte «zero click»-angrep vanskeligere.
Les også

Advarer: Derfor bør du slå mobilen av og på

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.