Dette er den virkelige raketten i mobilmarkedet

Ikke engang Apple opplever så stor salgsvekst.

Dette er den virkelige raketten i mobilmarkedet
Huawei, her representert ved modellen Ascend P8, hadde kjempevekst i smartmobilleveransene i forrige kvartal. Bilde: Huawei/Skjermbilde

IDC kom i går med de første, foreløpige tallene for leveranser av smartmobiler i årets tredje kvartal. Selv om Apple har fått mye oppmerksomhet for den solide økningen i iPhone-salget, er det et helt annet selskap som er vekstvinneren, nemlig Huawei.

Huawei: – Vi skal bli størst i verden!

Fyker oppover

For mens Apple har økt leveransene, sammenlignet med samme kvartal i fjor, med 8,7 millioner enheter eller 22,2 prosent, så har Huaweis vekst vært på 10 millioner enheter i samme periode, noe som er en økning på 60,9 prosent for selskapet. En hel del av veksten skjer med produkter med middels høy til høy pris.

Dette betyr at selskapet klatrer flere plasser til en klar tredjeplass i IDCs rangering, med en markedsandel på 7,5 prosent.

Også Apple øker markedsandelen, fra 11,8 til 13,5 prosent, noe lanseringen av nye iPhone-modeller har bidratt sterkt til.

Les mer: Apple slo rekord igjen 

Ikke truet

Samsung troner fortsatt på toppen. Selskapets leveranser økte bare med 6,1 millioner til 84,5 millioner enheter, men dette er nesten i tråd med den generelle veksten i markedet, som var på 6,8 prosent. Derfor faller Samsungs markedsandel bare med 0,1 prosentpoeng til 23,8 prosent.

De fem største smartmobilleverandørene i tredje kvartal av 2015.
De fem største smartmobilleverandørene i tredje kvartal av 2015. Bilde: IDC
 

Lenovo, som også omfatter Motorola-merkevaren, ligger på fjerdeplass med 18,8 millioner leverte smartmobiler. Dette er 11,1 prosent flere enn det Lenovo alene leverte på samme tid i fjor, men 26,8 prosent færre enn det Lenovo og Motorola leverte totalt.

Rett bak Lenovo ligger Xiaomi med 18,3 millioner leverte enheter, 5,6 prosent flere enn i tredje kvartal i fjor. Selskapet har så langt konsentrert seg om det kinesiske markedet, i tillegg til India, Brasil og enkelte land i Sørøst-Asia.

Et tresifret antall mindre leverandører stod for i alt 159,1 millioner leverte enheter i forrige kvartal, noe som er 2,4 prosent færre enn for et år siden. Den totale markedsandelen til disse mindre leverandørene har i perioden blitt redusert fra 49,0 til 44,8 prosent.

Leste du denne? Sony teller på mobil-knappene 

Svakere enn ventet

Totalt ble det levert 355,2 millioner smartmobiler i forrige kvartal, 22,6 millioner flere enn i samme kvartal i fjor. IDC hadde faktisk ventet at tallet skulle være rundt åtte millioner enheter høyere. Analyseselskapet hadde regnet med enda litt større iPhone-leveranser og litt lavere priser på noen av de nyeste, Android-baserte toppmodellene.

Norsk rangering: Fersk nisjemobil gjør det godt hos NetCom 

 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.