BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette er ditt liv: Dum orm sprer søppelpost

MyLife-ormen har ligget rolig noen dager, men nå har den satt opp farten. Den vil fylle nettverket med trafikk om den slipper løs, og kanskje gjør den enda verre ting.

13. mars 2002 - 09:38

MyLife-ormen ble først oppdaget før helgen, og har hatt relativt lav distribusjon så langt. men nå kan det virke som den krabber oppover statistikkene og har tenkt å ta av. Ormen er den fjerde mest stoppede på listene til filterselskapet Messagelabs. Grunnet økt spredning er den også oppgradert til en treer på Symantecs trusselvurdering.

Nå er ikke ormen så farlig, men for alle som må bruke altfor store deler av dagen på å slette gamle virus som Badtrans og annen skit som fyller opp innboksen, er det irriterende nok.


Ormen er en enkel masse-mailer som sender seg selv til alle kontakter i Microsoft outlooks addressebok. Ormen er en eksekverbar fil, kompilert Visual Basic sådan, og er komprimert. Den skal ifølge både Symantec og F-Secure forsøke å slette filer med filendingene .com, .sys, .ini, .exe, .sys, .vxd, .exe, eller .dll.


Ormen har høy geografisk spredning,noe som er en av grunnene til at de ser for seg at det kan ta av ytterligere.

Den ankommer med følgende karakteristika:

* I emnefeltet: my life ohhhhhhhhhhhhh
* Vedleggets navn: My Life.scr
* Størrelse på vedlegget: 30,720 bytes


I e-posten som sendes ut etter infeksjon kan en lese følgende:

Hiiiii
How are youuuuuuuu? look to the digital picture it's my love
vvvery verrrry ffffunny :-)
my life = my car
my car = my house

Vedlegg: My Life.scr

Det har ellers vært rolig på virusfronten på nyåret. Førjulsvinteren var hard nok, med sjokkerende mengder ondsinnet kode på farten, og noen spådde at det ville fortsette slik ad infinitum. Hittil i år har nettbrukerne hatt hellet med seg. Også Gibe-ormen, som forkler seg som sikkerhetsoppdatering fra Microsoft, har fått trusselvurderingen oppjustert etter økt spredning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.