Dette er en Windows 10-pc 

Minimaskiner er i skuddet.

Dette er en Windows 10-pc 
Pc i en strømplugg er uten tvil en lur løsning. Dessverre vet vi ikke når denne kommer i butikk. Bilde: Quanta

Det er ikke lenge siden vi ble imponert over fullverdige Pc-er som fikk plass i dingser knapt større enn en USB-pinne, men det er nå gammelt nytt.

For eksempel denne fra Intel.

På Computex-messen i Taiwan viste Microsoft nemlig en del nye enheter som er utviklet med Windows 10 i tankene. Og blant disse var det definitivt flere interessante nyvinninger som fokuserer på å ta minst mulig plass og være mest mulig brukervennlige. 

Quanta Computer Plug er en slik - det er en mini-pc som befinner seg inne i en strømplugg. Man setter den altså rett inn i et strømuttak, og kobler den til en skjerm via HDMI. 

Støtter stemmestyring

Det er også to USB 3.0-porter for tilkobling til tastatur og mus samt annet tilleggsutstyr, men ifølge Microsoft er maskinen designet slik at den kan styres med stemmen via Cortana. Man trenger bare å ha en mikrofon som er koblet til med Bluetooth. 

Det er uvisst hvilke spesifikasjonen pluggen har, når den kommer eller hvor mye den vil koste, men den ser absolutt oppsiktsvekkende ut. 

En annen interessant boks kommer fra selskapet FoxConn og kalles for Kangaroo. Det er også en mini-pc, og denne kjører faktisk på batteri, med levetid på seks timer. Den kan dermed flyttes rundt, og kobles til en skjerm via HDMI. Maskinen bygger på Intels Cherry Trail-plattform. Den har faktisk også innebygd fingeravtrykkskanner med støtte for Windows Hello-pålogging.

Les også: Dette mister du med Windows 10.

Lettere operativsystemer som Android og Linux har tidligere dukket opp på slike miniløsninger, men nå er det tydelig at Microsoft også vil gjøre seg bemerket som leverandør av programvare for små, men kapable maskiner. 

Microsoft har også vist frem flere mer tradisjonelle datamaskiner som skal være skreddersydd for Windows 10, blant annet en 15 tommers utgave av den lekre og populære Dell XPS (med den minimale rammen rundt skjermen).