BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette er et superavansert VR-kamera

Nokia overrasker med nylansering.

29. juli 2015 - 10:03

Forrige uke dukket det plutselig opp rykter om at Nokia vil forsøke seg på det voksende VR-markedet. Selskapet skulle tross alt ha en hemmelig pressekonferanse denne uken, der den nye satsningen skulle vises. Og man regnet naturlig nok med at det var snakk om en eller annen form for VR-headsett som skulle konkurrere med Oculus Rift eller HTC Vive.

Les mer: – VR er neste steg for Nokia

VR-delen stemte, men det ble ikke et headsett.

I stedet viste Nokia frem et avansert kamera for å produsere virtuelle videoer. Det heter Ozo, og kan ta opp lyd og video i 360 grader.

Det er et avansert stykke teknologi, og privatpersoner er ikke i målgruppen. Nokia forventer i stedet at Ozo vil bli standardutstyret hos profesjonelle filmskapere som ønsker å eksperimentere med virtuell virkelighet.

Praktiske løsninger

Det er flere fordeler med kameraet som skal tiltale profesjonelle. Kameraet kan vise hva det filmer i sanntid via et VR-headsett, slik at regissøren kan øyeblikkelig vite hvordan scenen blir i praksis. Kameraet kan også rendre lavoppløselig video for avspilling som er klar i løpet av veldig kort tid, en prosess som tradisjonelt har vært mye mer komplisert.

Ozo har åtte synkroniserte kamerasensorer og åtte integrerte mikrofoner, og innholdet kan vises på kommersielt tilgjengelige headsett og avpillingsløsninger som YouTube i 3D.

Kameraet skal også være integrert med de fleste tilgjengelige verktøy og tredjeparts-tjenester.

Les mer: Tilpasser weben til virtuell virkelighet

Om ikke annet, ser i alle fall selve enheten veldig futuristisk og unik ut, det er i essensen en sfære med en rekke linser rundt.

Nokia forteller ikke hvor mye løsningen vil nøyaktig koste, men anslår en høy pris. Ozo vil komme i salg først senere i høst.

Uansett er det interessant at selskapet forsøker å holde seg relevant på uventede måter, nå som de (inntil videre) er ute av mobilmarkedet. Nokias avdeling for avanserte teknologier viser definitivt hva de er gode for nå som de kunngjør et såpass høyteknologisk og fremtidsrettet kamera.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.