FORBRUKERTEKNOLOGI

Dette er ikke verdens korteste «nettverkskabel»

Ting eskalerte da en Reddit-bruker trengte en kort nettverkskabel.

Nest korteste kabel.
Nest korteste kabel. Foto: [Josh_Your_IT_Guy]

Internett er på mange vis et rart sted hvor ingen burde slippes løs uten kart og kompass, mentalt førstehjelpssett og en spesialtrent støttekontakt.

Men av og til er det herlig nerding å finne der.

Som da en Reddit-bruker med kallenavn [aayo-gorkhali] hadde behov for en patchekabel kortere enn de korteste som er å få i butikken.

Behovet var å koble til et Ubiquiti U6-IW aksesspunkt, og vi antar det var estetikken som gjorde at en 10 cm patchekabel (visstnok korteste som selges ferdig) ikke var kort nok - han måtte lage en på 5-6 centimeter:

Kabelen som startet det hele. Foto: [aayo-gorkhali]

 Og dermed var Reddit i gang.

Er dette egentlig en kabel? Foto: [darkw1sh]

[darkw1sh] fulgte prompte opp med en «kabel» som sannsynligvis var fullstendig ubrukelig, men på papiret fungerende. Kabel-delen av den var faktisk så kort at pluggene var butt-i-butt, så spesielt bøyelig kan man ikke kalle den.

[Josh_Your_IT_Guy] tok utfordringen og eskalerte det hele med en «kabel» på så vidt lengre enn 2,5 cm, takket være lett bruk av en båndsliper.

[rickyh7] likte slipeideen, og tok den lengre, noe som resulterte i en «kabel» på snaue 13 mm. Her var pluggene slipt ned helt inn til lederne, og noen lesere ytret tvil om den i det hele tatt fungerte.

Den aller korteste. Praktisk? Ikke så veldig. Foto: [rickyh7]

Hvorpå [rickyh7] selvsagt demonstrerte med en kabeltester at jo da, «kabelen» hans fungerte, den. Men brukbar i praksis var den neppe.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.