Dette er Microsofts Chromebook-utfordrer

HP Stream skal være rundt hjørnet.

Dette er Microsofts Chromebook-utfordrer
Slik ser HP Stream ut, ifølge spesifikasjonene funnet av nettstedet Mobile Geeks. Bilde: Mobile Geeks

I juli, under sin partnerkonferanse i Washington DC, gikk Microsoft til direkte angrep på Chromebook-konseptet, der de annonserte en rekke svært rimelige PCer som skulle kjøre fullverdig Windows og ellers ikke ha noen funksjonsmessige kompromisser. En av de første maskinene som falt under det konseptet var HPs såkalte «Stream».

Nå har vi lært en del mer om denne maskinen. Den skal hete HP Stream 14, og den amerikanske prisen vil være 199 dollar. Det tilsvarer ca. 1230 kroner, men i Norge koster de fleste Chromebooks et sted mellom 2000 og 3000 kroner.

Den offisielle oversikten over spesifikasjonene lekket ut via det tyske nettstedet Mobile Geeks, og maskinen skal naturligvis ha en 14 tommers skjerm (1366 x 768-oppløsning), samt kjøre en energieffektiv AMD-prosessor med 2 GB RAM og enten 32 eller 64 GB SSD-lagring. Det skal være plass til SD-kort, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI, tre USB-porter og kamera. Den skal veie 1,75 kilo.

Ikke ulikt Googles løsning vil denne maskinen følge med to års tilgang til OneDrive for nettsky-lagring. Google tilbyr tilsvarende tilgang til sin nettsky når man kjøper en Chromebook.

Mobile Geeks spekulerer i at HP også vil lansere en litt høyere spekket versjon av maskinen, med berøringsskjerm og høyere oppløsning.

Det er ikke helt avklart når Stream vil lanseres, men det vil mest sannsynlig skje innen kort tid - og man regner med at flere produsenter vil følge med sine tilsvarende løsninger.

    Les også: