Dette er nesten sikkert en iPhone 6

Videolekkasje fra Kina.

Dette er nesten sikkert en iPhone 6
Det som skal være iPhone 6 (med 4,7 tommers skjerm) til høyre. Bilde: Cnbeta

Dagene før iPhone 6 (og mest sannsynlig iWatch) vises frem er det et skred av rykter på nettet, og disse er såpass tett innpå den offisielle avsløringen tirsdag kveld at de kan behandles som troverdige.

I Kina har det i helgen dukket opp flere bilder og videoer som viser det som skal være en fungerende iPhone 6 (med 4,7 tommers skjerm - den skal også finnes i 5,5 tommers versjon).

Baksiden.
Baksiden. Bilde: Cnbeta

Det generelle designet på smartmobilen stemmer med de etter hvert svært mange bildene man har sett, altså en litt mer avrundet utforming med horisontale striper på baksiden, redesignede volumknapper på siden, og plass til en ekstra rad med menyikoner takket være den større skjermen.

Det er uavklart hvilken oppløsning skjermen på iPhone 6 skal ha, men det har vært antatt at det er snakk om 1334x750 piksler.

iPhone 6 fra siden.
iPhone 6 fra siden. Bilde: Cnbeta

De nye bildene og videoen viser hvordan iPhone 6 låses opp med Touch ID-fingeravtrykkskanner, det vises også glimt av diverse grensesnittselementer, blant annet helseapplikasjoner. Man kan også legge merke til Passbook-ikonet (som i dag blant annet brukes til flybilletter), dette har tydeligvis fått et lite kredittkort-merke. Det henger sammen med de ferske ryktene om at iPhone 6 vil støtte mobilbetaling.

Bildene og videoene fremstår som meget troverdige, det gjenstår bare å se om Apple har noen overraskelser på lager når de presenterer de nye iPhone-modellene i morgen kveld. Det regnes altså med at iPhone 6 vil finnes i to varianter, med to skjermstørrelser, men det er uavklart hvilke andre forskjeller det vil være mellom de to modellene.

    Les også: