Test: sony

Dette er Sonys drone-prototype

Skal tilbys til bedriftsbruk.

Dette er Sonys drone-prototype
Slik ser den første Sony-dronen ut. Bilde: Skjermbilde

Tidligere i sommer ble det klart at japanske Sony ønsker å satse på nye markeder, gjerne med større fokus på bedrifter.

Et eksempel på dette er det nye selskapet Aerosense, som er en underavdeling til Sony, opprettet i samarbeid med et annet selskap som heter ZMP og hvis ekspertise er autopilot-teknologier.

Les også: Sony vil jobbe med droner

Målet til Aerosense er å tilby droneløsninger til bedrifter og organisasjoner, for eksempel relatert til inspeksjoner av infrastruktur og undersøkelser av områder som er vanskelige å nå.

Nå har Aerosense vist frem sine første drone-prototyper.

Fly-utforming

Den ene, kalt DTO1-E, er formet som et lite fly, men som likevel kan ta av og lande vertikalt. Dronen kan ha med seg utstyr som veier opptil ti kilo, kan holde seg i luften i mer enn to timer, og fly med en hastighet på opptil 170 km/h.

Den andre varianten har en mer klassisk «quadcopter»-utforming, og er mye lettere og mindre, samtidig som den er utstyrt med GPS, kamera og navigasjon.

Meningen er at i alle fall DTO1-utgaven skal kunne fly automatisk, og det er der ekspertisen til ZMP kommer inn i bildet.

Les også: Droner skal overvåke kraftnettet

Stadig flere selskaper satser på diverse droneløsninger, blant disse er giganter som Amazon og Google, og blant bruksområdene er for eksempel leveranse av varer. Sony forsøker å skille seg ut ved å fri til bedrifter og organisasjoner og tilby spesialiserte tjenester til disse.

Tokyo-baserte Aerosense vil nok til å begynne med fokusere på det japanske markedet, men satsningen representerer uansett tydelige nye mål for Sony foruten tradisjonell forbrukerteknologi.