BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette er verdens mest verdifulle «startup»

Xiaomi fortsetter å dra inn penger.

Mi 4 er Xiaomis hittil ferskeste flaggskip.
Mi 4 er Xiaomis hittil ferskeste flaggskip. Bilde: Xiaomi
2. jan. 2015 - 14:29

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi får en glimrende start på 2015.

For tre dager siden ble det nemlig bekreftet at selskapet henter inn 1.1 milliarder dollar (ca 8,2 milliarder kroner) i ny kapital. Dette betyr at Xiaomi er nå verdsatt til utrolige 45 milliarder dollar, knapt fem år etter oppstart.

Historien om Xiaomi er fortellingen om suksess på rad og rekke. Deres første smartmobil ble sluppet i 2011, og selskapet er i dag verdens tredje største mobilprodusent, etter Samsung og Apple. Dette til tross for at de knapt selger produktene sine utenfor hjemlandet Kina.

Xiaomi satser imidlertid på voksende markeder, og fokuserer på å lansere i land som India og Indonesia i tiden fremover. Deres produkter er attraktive i nye markeder, da de fremstår som elegante og funksjonelle, samtidig som de koster langt mindre enn konkurrerende produkter.

Bortsett fra å hente inn penger har Xiaomi også hentet inn prominente teknologipersonligheter, som Googles Hugo Barra, som i sin tid bidro betydelig til Androids tidlige suksess.

Selskapet har imidlertid også møtt mye kritikk: De har blitt gjentatte ganger beskyldt for å kopiere Apple, i alt fra oppførselen til sjefen Lei Jun til produktdesign. Selv Apples designguru Jonathan Ive har vært usedvanlig direkte, og kalt Xiaomi for «late».

Selv om det er litt søkt å kalle Xiaomi for en oppstart når selskapet nå har over 3000 ansatte, har de uansett passert investor-yndlingen Uber som den mest verdifulle. Uber er per i dag verdsatt til 41 milliarder dollar, deretter kommer selskaper som Dropbox, Snapchat og Airbnb.


Post by Bin Lin.

Xiaomi bekreftet den nye investeringen med et Facebook-innlegg av selskapets Bin Lin, der han nøkternt takker fansen, partnerne og investorene for støtten. Han lover også at en ny flaggskip-enhet skal vises frem i løpet av januar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.