BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette kameraet kan revolusjonere mobilbilder

Intels dybdekamera på verdens tynneste nettbrett.

Nettbrettet er imponerende i seg selv, og bruker en veldig interessant kamerateknologi.
Nettbrettet er imponerende i seg selv, og bruker en veldig interessant kamerateknologi. Bilde: Dell
11. sep. 2014 - 10:42

På sin IDF-konferanse i San Francisco viste Intel en ny kamerateknologi, som potensielt kan endre bruksområdene til mobilkameraene i tiden fremover.

Teknologien heter Intel RealSense, og konseptet er at ett kamera tar bilder, mens en annen linse henter inn dybdeinformasjon, som blant annet måler hvor langt forskjellige objekter på bildet er unna.

Det betyr at man kan manipulere bilder etter at de er tatt, på helt nye måter. Det er mulig å refokusere bilder avhengig av hvor man trykker på skjermen, legge til dynamiske effekter og bevegelse, og teknologien kan til og med måle faktisk avstand mellom objekter på bildet, noe som kan ha mange praktiske bruksområder.

Siden kameraet tar bilder i flere lag, kan man anvende diverse spesialeffekter på separate lag, noe som åpner for veldig spennende manipulerinsmuligheter.

Det finnes produkter på markedet som bruker noen av disse teknologiene, for eksempel Lytro Illum-kamera, men disse er dyre og rettet mot spesielt interesserte.

Intels løsning kan bygges inn i mobile enheter, og krever et sett med kameralinser.

RealSense har andre bruksområder, for eksempel 3D-interaksjon, ikke ulikt Kinect. Men det er nok dybdefunksjonene som har mest potensiale til å endre hvordan vi forholder oss til bilder etter at vi har tatt dem.

Teknologien rulles allerede ut: Dell har nemlig nettopp vist frem sitt første nettbrett som støtter RealSense - Venue 8 7000.

Dette nettbrettet er oppsiktsvekkende i seg selv. Det er nemlig verdens tynneste, med kun 6 mm. Det har også en svært god skjerm, med 2560x1600-oppløsning og en størrelse på 8,4 tommer. RealSense-kameralinsene er plassert langs venstre side, sammen med en høyttaler. Brettet kjører Android, bygger på Intel Atom Z3500-prosessor, og skal lanseres i løpet av høsten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.